Guide: Sådan flytter du til USA fra Danmark

Mange drømmer om at flytte til USA. I denne guide kigger vi nærmere på hvordan du flytter til USA.

Danskere kan tage visumfrit tage på ferie eller forretningsrejse i USA igennem Visa Waiver programmet. Du kan dog ikke immigrerer til USA eller optage permanent ophold i USA på et ESTA visum.

Hvad koster det at flytte til USA?

Først og fremmest skal du have en opholdstilladelse. Det kan du for eksempel få hvis du finder et arbejde i USA, som kan sponsorerer dig et visum. Du kan også inkorporer et selskab i USA og overholde bestemte krav for at få lov til at få et visum.

Der er også mange danskere der vælger tage chancen. Hvert år trækker USA nemlig lod om en opholdstilladelse. Du har cirka 1 til 500 i chance for at vinde et Green card til USA i noget der hedder ‘Green Card Diversity Lottery‘.

Hvis du allerede har en opholdstilladelse til USA, og du egentlig bare skal have flyttet dine møbler og ejendele til USA, så starter prisen for en container fragt over atlanten med skib fra omkring 2000 USD, eller 13.000 DKK.

Flytte til USA som førtidspensionist

Du kan som dansk statsborger tage din pension med til udlandet. Du skal dog mindst have boet 3 år i Danmark.

Danmark og USA underskrevet en aftale om socialsikring. Det betyder i al enkelthed at danske statsborgere kan tage deres pension med til USA og omvendt.

Vi anbefaler at du rådgiver dig med en immigrations advokat. Der findes ikke et “pensions visum” til USA. Du kan derfor ikke søge om lov til at flytte til USA med din førtidspension. Du skal i stedet opnå opholdstilladelse ved for eksempel at lave en investering i USA eller ved at vinde et ‘Green card’ i deres ‘Diversity Lottery’.

Må man bare gerne flytte til USA eller skal man have en tilladelse

Du må ikke uden videre flytte til USA. Du skal have en immigrationsvisum til USA før du kan flytte over atlanten.

Du kan for eksempel ansøge om et visum, hvis du har fået arbejde i USA. Det er dog ikke alle typer arbejde som kan få et visum. USA prioriterer arbejdere ed for eksempel ekstra ordinære evner.

Du kan også få et visum til USA hvis du for eksempel kan investerer et beløb ind i en amerikansk virksomhed, og overholde bestemte krav.

USA har begrænsninger på hvor mange arbejder visum de udsteder.

Regler og hvad der skal til for at flytte til USA

Du kan ikke uden lige flytte til USA. Du skal først og fremmest have et immigrationsvisum. Det kan være at du finder en arbejdsgiver i USA, som kan skaffe dig et visum. Du har en fordel hvis du har ekstra ordinære evner. Det kan være at du er specialist i dit felt.

Der er mange der vælger at flytte til USA ved at lave en investering. Du kan her for eksempel inkorporerer en virksomhed i USA, og skyde nok penge ind til at betale løn til dig selv og et par lokale arbejdere. Vi anbefaler at du kontakter en advokat for at høre nærmere om dette.

Flytte hund til USA

For at få din hund til USA skal du overholde en masse krav. Først og fremmest anbefales du at kontakte de Veterinære myndigheder i USA. Derudover skal din hund som udgangspunkt have følgende:

  • Rabiesvaccineret minimum 30 dage inden afrejse
  • Være chipmærket
  • Have et EU-pas

Derudover skal du være opmærksom på at nogle flyselskaber kræver at din hund har en sundhedsattest.

Du kan læse mere om at tage sin hund med til USA på CDC.GOV.

Flytte til USA som ægtepar (gift)

Hvis I som gift par ønsker at flytte til USA, så skal I begge have et gyldigt visum. Er en af jer amerikanere, så kan vedkommende sponsorerer den anden et visum.