Få et Green Card og flyt til USA

Mange drømmer om at flytte til USA. I denne guide kigger vi nærmere på hvordan du flytter til USA.

Danskere kan tage visumfrit tage på ferie eller forretningsrejse i USA igennem Visa Waiver programmet. Du kan dog ikke immigrerer til USA eller optage permanent ophold i USA på et ESTA visum.

Hvad koster det at flytte til USA?

Først og fremmest skal du have en opholdstilladelse. Det kan du for eksempel få hvis du finder et arbejde i USA, som kan sponsorerer dig et visum. Du kan også inkorporer et selskab i USA og overholde bestemte krav for at få lov til at få et visum.

Der er også mange danskere der vælger tage chancen. Hvert år trækker USA nemlig lod om en opholdstilladelse. Du har cirka 1 til 500 i chance for at vinde et Green card til USA i noget der hedder ‘Green Card Diversity Lottery‘.

Hvis du allerede har en opholdstilladelse til USA, og du egentlig bare skal have flyttet dine møbler og ejendele til USA, så starter prisen for en container fragt over atlanten med skib fra omkring 2000 USD, eller 13.000 DKK.

Flytte til USA som førtidspensionist

Du kan som dansk statsborger tage din pension med til udlandet. Du skal dog mindst have boet 3 år i Danmark.

Danmark og USA underskrevet en aftale om socialsikring. Det betyder i al enkelthed at danske statsborgere kan tage deres pension med til USA og omvendt.

Vi anbefaler at du rådgiver dig med en immigrations advokat. Der findes ikke et “pensions visum” til USA. Du kan derfor ikke søge om lov til at flytte til USA med din førtidspension. Du skal i stedet opnå opholdstilladelse ved for eksempel at lave en investering i USA eller ved at vinde et ‘Green card’ i deres ‘Diversity Lottery’.

Må man bare gerne flytte til USA eller skal man have en tilladelse

Du må ikke uden videre flytte til USA. Du skal have en immigrationsvisum til USA før du kan flytte over atlanten.

Du kan for eksempel ansøge om et visum, hvis du har fået arbejde i USA. Det er dog ikke alle typer arbejde som kan få et visum. USA prioriterer arbejdere ed for eksempel ekstra ordinære evner.

Du kan også få et visum til USA hvis du for eksempel kan investerer et beløb ind i en amerikansk virksomhed, og overholde bestemte krav.

USA har begrænsninger på hvor mange arbejder visum de udsteder.

Regler og hvad der skal til for at flytte til USA

Du kan ikke uden lige flytte til USA. Du skal først og fremmest have et immigrationsvisum. Det kan være at du finder en arbejdsgiver i USA, som kan skaffe dig et visum. Du har en fordel hvis du har ekstra ordinære evner. Det kan være at du er specialist i dit felt.

Der er mange der vælger at flytte til USA ved at lave en investering. Du kan her for eksempel inkorporerer en virksomhed i USA, og skyde nok penge ind til at betale løn til dig selv og et par lokale arbejdere. Vi anbefaler at du kontakter en advokat for at høre nærmere om dette.

Flytte hund til USA

For at få din hund til USA skal du overholde en masse krav. Først og fremmest anbefales du at kontakte de Veterinære myndigheder i USA. Derudover skal din hund som udgangspunkt have følgende:

  • Rabiesvaccineret minimum 30 dage inden afrejse
  • Være chipmærket
  • Have et EU-pas

Derudover skal du være opmærksom på at nogle flyselskaber kræver at din hund har en sundhedsattest.

Du kan læse mere om at tage sin hund med til USA på CDC.GOV.

Flytte til USA som ægtepar (gift)

Hvis I som gift par ønsker at flytte til USA, så skal I begge have et gyldigt visum. Er en af jer amerikanere, så kan vedkommende sponsorerer den anden et visum.

Sådan får du “Green card” til USA

Hvert år immigrerer tusindevis af mennesker til USA. Alle har den samme drøm. USA er et fantastisk inspirerende drøm, og mange mennesker har en idé om en fremtid i USA. Det er dog blevet sværere og sværere at komme ind i USA. Før du kan få lov at arbejde i USA, så skal du have et arbejdsvisum, hvilket kan være svært at få medmindre du er en specialist i et felt. Der er også muligheden for et “Green card”. I denne artikel uddyber vi dine muligheder for hvordan du kan få et Green card.

Hvad er et Green Card?

Et Green card er en permanent opholds og arbejdstilladelse til USA. Med et Green card kan du flytte til USA, finde arbejde og påbegynde et nyt liv.

Du kan få et green card igennem for eksempel et lotteri eller ved at investerer penge i USA.

Green Card Diversity Lottery

Hvert år afholder USA et såkaldt “Diversity Lottery“. Her trækkes der lod om et green card til USA.

Chancen for at vinde et Green Card som dansk statsborger ligger på mellem 1 og 5%.

Kan alle være med? De fleste kan være med i lotteriet. Det kræver blot at du overholder følgende krav:

  • Du er dansk statsborger eller borger af et land på listen over lande der er med i lotteriet
  • Du har en uddannelse og/eller arbejdserfaring

Green Card igennem investering

Danske iværksættere kan ansøge om et Green Card igennem EB-1A, EB-1C, EB-2 eller EB-5. Her kan du for eksempel igennem EB-5 programmet investerer 1 million USD i amerikanske arbejdspladser. Problemet er at det er de færreste danskere der har et økonomisk råderum, der gør dette muligt. Her vil vi i stedet anbefale at man kigger nærmere på et E2 Visa.

Et E2 visa kræver at du har en forretningsplan, intentioner om at leje for eksempel et kontor og investerer i inventar. Forretningsplanen skal vise at du højeste sandsynligt kommer til at skabe amerikanske arbejdspladser.

Du bør selv læse mere om et E2 visum hos de amerikanske myndigheder, og selvfølgelig altid rådgive dig med en advokat.