Journalist visum til USA

Danske journalister der ønsker at besøge USA som repræsentant for et medie må ikke i denne forbindelse rejse ind på et ESTA uden at have et gyldigt journalist og medie visum.

På nuværende tidspunkt kan journalister ikke rejse til USA på grund af Covid-19. Før du kan komme til USA kræver det at du har opholdt dig i et godkendt land i mindst 14 dage før du flyver til USA. Du kan forvente at USA åbner op for de europæiske lande når de har vaccineret størstedelen af deres befolkning. Du kan følge COVID-19 vaccinationen i USA herinde.

Hvordan søger jeg om et journalist- og medie visum til USA

Du må som journalist eller repræsentant til et medie ikke tage til USA på et ESTA. Du må heller ikke rejse ind på et B1 eller B2 visum. Du skal i stedet ansøge om et journalist og medie visum.

Sådan søger du om dit journalist- og medievisum:

  1. Udfyld en Nonimmigrant Visa Electronic Application (DS-160) form
  2. Betal for visumgebyret (Prisen er lidt over et tusinde danske kroner)
  3. Book din visumsamtale på den amerikanske ambassade (Du skal bruge dit pasnummer, dit “CHI reference nummer” du fik ved betaling og din stregkode (10 numre) du fik da du udfylde din DS-160 formular)
  4. Herefter besøger du den amerikanske ambassade til den visumsamtale som du har booket. Du skal til denne samtale medbringe en udprintet kopi af din visumsamtale invitation, et pasfoto taget indenfor de sidste 6 måneder som ligner dig, dit originale pas og alle tidligere pas og din betalingskvittering fra du betalte visumgebyret.

Hvis du ikke har alle dokumenterne med til din visumsamtale kan du ikke blive godkendt.

Kommende nyhedsdækning i USA

Danske medier forventer at sende journalister til USA i forbindelse med Super Bowl 2022 i starten af næste år. Det må forventes at USA og Danmark til den tid har vaccineret størstedelen af deres befolkninger, og at vi til den tid med stor sandsynlighed kan få journalister til USA.

Derudover må vi forvente at begivenheden, hvor danske medier sender flest journalister afsted til USA, er til næste præsidentvalg i 2024.

De 6 største aviser i USA

Hvis du som journalist ønsker at arbejde i USA, så kan det være en god idé at søge job hos en af de 6 største aviser i USA målt på omdelte eksemplarer:

  1. The Wall Street Journal
  2. USA Today
  3. The New York Times
  4. Los Angeles Times
  5. New York Post
  6. The Washington Post