Skal jeg bruge et journalistvisum til USA?

Danske journalister der ønsker at besøge USA som repræsentant for et medie må ikke i denne forbindelse rejse ind på et ESTA uden at have et gyldigt journalist og medie visum.

På nuværende tidspunkt kan journalister ikke rejse til USA på grund af Covid-19. Før du kan komme til USA kræver det at du har opholdt dig i et godkendt land i mindst 14 dage før du flyver til USA. Du kan forvente at USA åbner op for de europæiske lande når de har vaccineret størstedelen af deres befolkning. Du kan følge COVID-19 vaccinationen i USA herinde.

Hvordan søger jeg om et journalist- og medie visum til USA

Du må som journalist eller repræsentant til et medie ikke tage til USA på et ESTA. Du må heller ikke rejse ind på et B1 eller B2 visum. Du skal i stedet ansøge om et journalist og medie visum.

Sådan søger du om dit journalist- og medievisum:

 1. Udfyld en Nonimmigrant Visa Electronic Application (DS-160) form
 2. Betal for visumgebyret (Prisen er lidt over et tusinde danske kroner)
 3. Book din visumsamtale på den amerikanske ambassade (Du skal bruge dit pasnummer, dit “CHI reference nummer” du fik ved betaling og din stregkode (10 numre) du fik da du udfylde din DS-160 formular)
 4. Herefter besøger du den amerikanske ambassade til den visumsamtale som du har booket. Du skal til denne samtale medbringe en udprintet kopi af din visumsamtale invitation, et pasfoto taget indenfor de sidste 6 måneder som ligner dig, dit originale pas og alle tidligere pas og din betalingskvittering fra du betalte visumgebyret.

Hvis du ikke har alle dokumenterne med til din visumsamtale kan du ikke blive godkendt.

Kommende nyhedsdækning i USA

Danske medier forventer at sende journalister til USA i forbindelse med Super Bowl 2022 i starten af næste år. Det må forventes at USA og Danmark til den tid har vaccineret størstedelen af deres befolkninger, og at vi til den tid med stor sandsynlighed kan få journalister til USA.

Derudover må vi forvente at begivenheden, hvor danske medier sender flest journalister afsted til USA, er til næste præsidentvalg i 2024.

De 6 største aviser i USA

Hvis du som journalist ønsker at arbejde i USA, så kan det være en god idé at søge job hos en af de 6 største aviser i USA målt på omdelte eksemplarer:

 1. The Wall Street Journal
 2. USA Today
 3. The New York Times
 4. Los Angeles Times
 5. New York Post
 6. The Washington Post

Sådan ansøger du om et J-1 visum til USA

J-1 visum er et visum du skal ansøge om hvis du har fået en praktikplads eller et traineeship i USA. Et J-1 visum er lovpligtigt, og du skal derfor have visummet godkendt før alt er på plads. Dit J-1 visum skal udstedes af en J-1 visumsponsor.

Du kan se listen over J-1 visumsponsorer på den amerikanske regerings hjemmeside.

I Danmark findes der desuden organisationer der kan hjælpe dig fra start til slut. Her kan vi anbefale at benytte en organisation som Studysea der har specialiseret sig i denne service.

Hvem kan bruge et J-1 visum?

Et J-1 visum er henvendt til personer som selv har fundet en praktik- eller traineeplads, og som nu har behov for assistance til at søge om et J-1 visum.

Før at du går igang med processen om at søge et J-1 visum, så anbefales det at du undersøge om den virksomhed du skal i praktik hos overholder følgende krav:

 • Virksomheden har et “Employer Identification Number”
 • Virksomheden har en forsikring
 • Omsætter for minimum 3 millioner USD eller har minimum 25 ansatte
 • Praktikpladsen skal have minimum 50% amerikanske ansatte
 • Virksomhedens hovedsprog skal være engelsk og virksomhedens hjemmeside skal være på engelsk
 • Virksomheden skal have udfyldt en “Form DS-7002 – Training/Internship Placement Plan (T/IPP)”
 • Virksomheden skal være indforstået med at elever søger entry-level træning og erfaring, og at placering af elever skal tilpasses den enkelte elev/praktikant
 • Virksomheden skal være indforstået med at eleven/praktikanten placeres et sted tilpasset elevens evner og erfaring
 • Supervisoren, der er noteret på virksomhedens ‘DS-7002 Training/Internship Placement Plan’, skal være fysisk tilstede på praktikpladsen
 • Virksomheden skal informerer visumsponsoren øjeblikkeligt hvis der er bekymring omkring ændringer eller afvigelser fra T/IPP’s programmet, og virksomheden skal kontakte visumsponsoreren med det samme hvis nødsituationer opstår omkring eleven/praktikanten
 • Virksomheden skal overholde alle sundheds og sikkerhedsregler
 • Virksomheden skal overholde alle praktikprogram regler og reguleringer fremsat af sponsoreren, hvilket inkluderer fuldførelse af alle obligatoriske program evaluationer.
 • Der skal være tilstrækkeligt med ressourcer tilgængelige på praktikpladsen
 • Der skal være minimum 5 fuldtidsansatte per elev for værtsvirksomheder der har mere end én praktikant/elev