Man skal oplyse sit GE-Medlemskab (GBP Global Entry Program) i ESTA formularen, men hvad betyder det?

I ESTA formularen bliver man spurgt ind til ens GE-Medlemskab, men mange rejsende har ikke tidligere hørt om dette program før. Hvad er formålet med GBP Global Entry Programmet og hvordan fungerer det?

Global Entry fremskynder indrejse for godkendte rejsende

Med Global Entry Programmet kan du som forhåndsgodkendt rejse få fremskyndet din indrejse i USA, ved at gennemgå et forhåndstjek, således at du allerede er godkendt ved indrejse. For at blive GE-medlem skal du først gennemgå et baggrundstjek og møde op til et interview på den amerikanske ambassade. Hvis du allerede er GE-medlem, så skal du huske at oplyse det på din ESTA ansøgning, således at din indrejsebehandling bliver fremskyndet ved ankomst.

Hvordan ansøger jeg om Global Entry medlemskab?

For at opnå GE-medlemskab skal du ansøge om Global Entry igennem Homeland Securitys Trusted Traveler Programs-side. Det koster $100 at ansøge, uanset om du bliver godkendt eller ej. Du kan ansøge her.

Er Global Entry obligatorisk?

Nej. Global Entry er en valgfri mulighed for rejsende som der ønsker at få fremskyndet deres behandling ved indrejse, ved frivilligt at gennemgå et baggrundstjek og et interview inden afrejse. Det er ikke et krav for at komme ind i USA, men derimod blot en mulighed for rejsende som der ikke ønsker at bruge længere tid i lufthavnen end nødvendigt.

Skal jeg bruge Global Entry hvis jeg allerede har ESTA?

Du skal ansøge om Global Entry ved siden af din ESTA ansøgning. En ESTA godkendelse giver dig lov til indrejse i USA, men giver dig ikke fremskyndet indrejse.

Skal jeg stadig ansøge om ESTA hvis jeg er blevet godkendt til Global Entry?

Ja. Global Entry er hverken et visum eller en rejsegodkendelse, og giver dig ikke i sig selv lov til at rejse til USA. Du skal derfor uanset hvad ansøge om en ESTA godkendelse. Du skal dog huske at angive dit Global Entry medlemsnummer i din ESTA ansøgning, således at din indrejse i USA bliver fremskyndet.