Flyve med baby – alt du skal vide

Skal du flyve med baby for første gang nogensinde? I denne artikel kigger vi nærmere på hvordan du forbereder dig på din første flyvetur med din baby. Følg disse simple råd, og din første flyvetur med din baby bliver rolig og uden stress.

10 gode råd hvis du flyver med din baby for første gang

At tage på ferie med sin baby for første gang kan for nogle være angstprovokerende og stressende. Det behøver det dog slet ikke at være. Det kræver blot at du forbereder dig. Her får du 10 gode råd, som gør flyveturen behagelig.

1. Oversøiske flyvninger

Skal du for eksempel over atlanten til USA med din baby, så kan det være en god idé at booke en flyvetur om natten, som følger din babys naturlige døgnrytme. Din baby vil kunne sove igennem hele flyveturen.

2. Indenrigs flyvninger og korte distancer

Her er det vigtigt at du ikke flyver om natten. Disse flyvninger bør ske i dagstimerne.

3. Book en gratis vugge med det samme

Det anbefales at du med det samme kontakter dit flyselskab og booker en gratis vugge til din baby (hvis din flyvetur er oversøisk). Der er begrænset vugger til rådighed, og det handler derfor om at være ude i god tid. Din baby kan få en vugge at sove i, hvis din baby ikke vejer mere end 11 kg.

4. Husk underholdning til din baby

Husk underholdning til din baby. Under takeoff og landing skal din baby sidde fastspændt på dit skød, og derfor er det en god idé at have noget underholdning med.

5. Fjern ubehag i din babys ører

Mange årsager til at du hører babyer græde på fly, er at de har tryk i ørene. Du kan afhjælpe din baby dette ved at amme din baby. Synkebevægelser mindsker nemlig trykket. Det anbefales derfor at du ammer din baby under start og landing. Du kan også tilbyde din baby en sutteflaske.

6. Pas på den kolde kabine

Hvis du har været på oversøiske flyvninger før, så ved du at kabinen kan blive kold. Det er også derfor at du hos de fleste flyselskaber får udleveret et tæppe. Det anbefales at du giver din baby noget praktisk og varmt tøj på, så din baby ikke fryser. Det anbefales at du især giver din baby “lag-på-lag” tøj på, så du nemt kan tilpasse tøjet til hvor koldt det er.

7. Høreværn er vigtigt

Det kan være en “life saver” at tage høreværn med til baby. På fly er der enormt meget larm. Passagere snakker højt, og andre babyer græder og skråler. Det anbefales at du har høreværn med til din baby, så din baby ikke forstyrres.

8. Husk disse praktiske ting

Selvfølgelig skal du altid have følgende praktiske ting med på din flyvetur:

  • Skiftetøj til baby og en ren trøje til dig selv
  • Et lille tæppe eller dyne til din baby
  • Vådservietter, bleer og plastikposer
  • Babymad (hvis du ikke ammer) og legetøj

9. Security kan være stressende

Det kan være stressende at skulle igennem security. Du har passagere bag dig, som stresser dig. Som rejsende mor og/eller far har du måske massere af glas, flasker og beholdere med. Det anbefales at de alle pakkes i gennemsigtige poser, så du hurtigt og nemt kan komme igennem security.

10. Bæresele og/eller klapvogn

Det altid dejligt ikke at skulle holde et sovende barn i menneskefyldte omgivelser. Det anbefales derfor at du for eksempel har en klapvogn med, som din baby kan sove i. Eller en bæresele.

Flyve med baby på 3 måneder

Du må gerne flyve med en baby på 3 måneder. Det anbefales at du på korte flyveture vælger en flyvning som er i babyens vågne timer. På lange flyveture (til for eksempel asien eller oversøiske flyveture) anbefales du at vælge et tidspunkt, hvor din baby kan flyve hele vejen.

Christiane Schaumburg-Müller har skrevet et indlæg med hendes personlige oplevelser om at flyve med et barn på 3-5 måneder, og vi anbefaler også at læse hendes indlæg.

Flyve med baby på Norwegian fly

Hvis du flyver med en baby (under 2 år) hos Norwegian, så må du medbring en autostol og en klapvogn eller barnevogn. Derudover er der inkluderet 5 kg indchecket bagage. Det kan du indchecke som en seperat taske eller du kan pakke 5 kg ekstra i din egen kuffert.

Flyver du indenrigs (flyvninger indenfor Danmarks grænser), så kan du tage dit spædbarn med helt gratis. Hvis det er en international flyvning, hvor spædbarnet sidder på dit skød, så skal du betale et gebyr på 10% af en voksenbillet (Din baby skal være under 2 år på hjemrejsen).

Husk: Du må gerne tage din egen barnestol eller børnesikring med på Norwegians fly. Det kræver blot at sikringen er certificeret og mærket. Som udgangspunkt skal sædet placeret på et vinduessæde, og den voksne skal sidde ved siden af.¹

Hvornår må man flyve med baby

Mange flyselskaber tillader kun at du kan rejse med din baby hvis det er mere end 7 dage gammelt. Det anbefales altid at tjekke med hvert enkelt flyselskab, hvad deres retningslinjer er, før du stiger ombord på et fly. For det mest skal din baby altså bare være mere end 7 dage gammelt.

Kilder:

¹ https://www.norwegian.com/dk/rejseinformation/rejse-med-born/saeder-til-born/