Hvor længe gælder et ESTA?

Hvor lang tid et ESTA gælder kommer an på en række faktorer, men som udgangspunkt kan man regne med 2 års gyldighed.

ESTA gyldighed er normalt 2 år

For de fleste vedkommende gælder deres ESTA rejsegodkendelse i 2 år. Gyldighedsperioden starter så snart ens ansøgning bliver godkendt. I denne periode kan man rejse til USA så mange gange som man ønsker, omend man ikke kan rejse tilbage til USA lige efter man lige har forladt landet.

Hvilke faktorer påvirker gyldigheden af mit ESTA?

En række faktorer kan medføre at din ESTA godkendelse varer kortere end de sædvanlige 2 år, såsom:

Gyldigheden af dit pas

Hvis dit pas udløber indenfor 2 år, så udløber din ESTA godkendelse per automatik samtidig. Det kan derfor være en god ide at forny dit pas før du ansøger om ESTA, såfremt dit pas alligevel er ved at udløbe.

Dine personoplysninger har ændret sig

Hvis nogen af dine personoplysninger ændrer sig, herunder dit fornavn, efternavn eller køn, bliver din ESTA godkendelse ugyldig med øjeblikkelig virkning, og du skal genansøge for at kunne rejse til USA igen.

Din nationalitet har ændret sig

Hvis du skifter nationalitet bliver din ESTA godkendelse med det samme ugyldig, og du skal genansøge om ESTA hvis du vil rejse til USA igen.

Dine svar til sikkerhedsspørgsmålene har ændret sig

Hvis du ikke længere kan besvare sikkerhedsspørgsmålene på en tilfredsstillenede vis (og denne situation ikke løser sig inden afrejse) kan du ikke rejse på din ESTA rejsegodkendelse, og du bliver i stedet nød til at ansøge om et visum i stedet.

Hvor langt et ophold gælder en ESTA godkendelse til?

Med en ESTA rejsegodkendelse kan du opholde dig i USA i op til 90 dage ad gangen. Men denne periode gælder også ophold i nabolandene Canada og USA, samt visse caribiske øer. Så hvis du f.eks. rejser til Mexico i 30 dage, så må du kun bruge 60 dage i USA. Denne regel kan også påvirke rejsende som blot mellemlander i USA på vej mod enten Canada eller Mexico.
Hvis du har planer om at opholde dig længere end 90 dage i et af de ovennævnte lande, og du samtidig har tænkt dig at mellemlande i USA, anbefaler vi at du først kontakter den amerikanske ambassade for rådgivning vedrørende din konkrete situation.

Hvor længe holder ESTA efter udstedelse?

Din ESTA godkendelse træder i kraft det øjeblik du får et positivt svar. Det er ikke muligt at anmode om en senere udstedelsesdato. Det kan derfor være en god ide at time det tidspunkt du ansøger på, således at du får dit svar i tide, men uden at du mister for meget af gyldighedsperioden.