Hvad er den anbefalede deadline for at ansøge om ESTA?

Der er teknisk set ikke nogen deadline for hvor sent inden afrejse du kan ansøge om ESTA. Bemærk dog at det kan tage op til 72 timer at behandle din ansøgning. Ydermere kan det forekomme at hjemmesiden er nede pga. vedligeholdelse, hvilket kan yderligere forsinke din ansøgning. Her på siden kan du læse mere om hvilke faktorer der har indvirkning på behandlingstiden af din ansøgning.

Hvornår skal man senest søge om ESTA?

Når man skal søge om ESTA er det altid godt at ansøge i god tid, således at man er sikker på at få svar på sin ansøgning inden afrejse. Men samtidig skal man som ansøger huske på at ens ESTA træder i kraft så snart ens ansøgning er blevet godkendt, hvilket vil sige at jo tidligere man ansøger om ESTA, jo tidligere udløber det.

Hvor lang tid før skal man søge om ESTA?

Det bedste tidspunkt at søge på afhænger af den rejsendes personlige omstændigheder. For rejsende som der på grund af deres rejsehistorik eller andre årsager er bekymret for at deres ansøgning kunne blive afvist, anbefaler vi at de ansøger tidligt nok til at de om nødvendigt ville kunne nå at ansøge om et visum hvis deres ansøgning bliver afvist. For rejsende i denne situation anbefaler vi derfor at de ansøger flere måneder inden afrejse, ideelt så tidligt som muligt.
For rejsende som der ikke har nogen grund til at være bekymret for at blive afvist, anbefaler vi at de ansøger i mellem to uger til fire uger før check-in åbner for deres flyafgang. Det kan nemlig i nogen tilfælde tage op til tre dage at få svar på ens ansøgning, og i visse tilfælde er det nødvendigt at indsende yderligere information. Derfor er det godt at have lidt ekstra tid afsat til at behandle ens ansøgning.

Husk at ESTA skal bruges allerede ved check-in

Rejsende til USA skal allerede bruge deres ESTA godkendelse for at tjekke ind på deres fly. I den henseende fungerer ESTA markant anderledes end de fleste visumsystemer, hvor et visum først er påkrævet ved ankomst. Af denne grund kan det være fordelagtigt at ansøge lidt tidligere end man ellers ville have gjort, da check-in typisk åbner tre dage inden afrejse.

ESTA kan bruges til mere end en rejse

ESTA gælder i op til 2 år, og i denne periode kan du bruge din rejsegodkendelse til at rejse til og igennem USA så mange gange du vil. Hvis du regner med at bruge din ESTA godkendelse flere gange fremadrettet, bør du undgå at ansøge unødvendigt tidligt (f.eks. flere måneder før afrejse), da du i så fald mister gydlighedsperiode som du kunne have brugt på fremtidige rejser.

De fleste rejsende bør ansøge 2-4 uger før afrejse

Vi anbefaler for de flestes vedkommende, at de ansøger mellem to og fire uger inden de skal til at tjekke ind på deres flyafgang. Således er man i god tid, selv hvis ens ansøgning kræver ekstra behandlingstid, men samtidig masksimerer man den fremtidige gyldighed af ens ESTA rejsegodkendelse.

Hvor lang tid tager det at få ESTA til USA?

Når man skal rejse til USA er det lovpligtigt at ansøge om en ESTA rejsegodkendelse. For rejsende der ikke tidligere har skulle indhente en ESTA godkendelse lyder dette muligvis kompliceret. Men fordi at ESTA kun er en rejsegodkendelse er ansøgningsprocessen markant nemmere og hurtigere end for et visum.

Hvor længe er behandlingstiden på et ESTA?

Man kan nemt og hurtigt ansøge om ESTA online. Du kan ansøge ved at udfylde denne ansøgningsformular og betale ansøgningsgebyret, hvorefter du får svar på din ansøgning per email. De fleste ansøgere får allerede deres svar den samme dag som de ansøgert. Dog kan visse ansøgninger kræve ekstra behandlingstid, hvorfor nogle ansøgninger kan tage indtil flere dage at færdigbehandle.

Når jeg er blevet godkendt til ESTA USA, hvor lang tid gælder det så?

Gyldighedsperioden på 2 år for en ESTA godkendelse starter så snart den er blevet udstedet, hvilket vil sige samtidig med at ansøgningen er blevet godkendt. Hvornår du rejser ind i USA har altså ikke nogen indvirkning på hvornår gyldigheden af din ESTA godkendelse starter.
Hvis du har planer om at bruge din ESTA rejsegodkendelse til flere forskellige rejser giver det dermed god mening ikke at ansøge flere måneder i forvejen, da du så har mindre tid tilbage på din ESTA godkendelse til senere rejser.

Husk at ansøge i god tid

Med det sagt så er det stadig en god ide at anbefale i god tid, da man aldrig kan være forvisset om at ens ansøgning ikke kommer til at kræve ekstra behandlingstid. Særligt ansøgere som der risikerer at få deres ansøgning afvist (f.eks. ansøgere som der tidligere har besøgt visse mellemøstlige lande) bør ansøge om ESTA i tide til alternativt at kunne ansøge om et visum.

Husk at ESTA nogen gange kan være nede pga. periodisk vedligeholdelse

Det kan fra tid til anden forekomme at ESTA systemet er nede pga. periodisk vedligeholdelse, hvilket kan betyde at din ordre først kan behandles en dag senere. Dette forekommer relativt sjældent, med dette er endnu en grund til at det ikke er tilrådeligt at ansøge lige inden du skal afsted.

ESTA kan være påkrævet ved check-in

Husk også på at det kan være nødvendigt at verificere din ESTA status ved check-in på din flyrejse til USA. Dette gælder også hvis du checker ind online. Hvis du foretrækker at checke ind i god tid giver det altså god mening at ansøge om ESTA mindst en uge før check in åbner, således at du kan få check in på plads tidligst muligt.

Hvor lang tid tager en ESTA ansøgning?

Det er både nemt og hurtigt at ansøge om ESTA. Du indsender din ansøgning ved at udfylde denne online ansøgningsformular. Det tager i gennemsnit 23 minutter at gennemføre en ansøgning.

Hvor lang tid tager ESTA at få?

For de fleste rejsendes vedkommende er det både nemt og hurtigt at ansøge om en ESTA rejsegodkendelse. Man skal blot udfylde denne ansøgningsformular, hvor man skal angive sine personoplysninger, rejsedetaljer og besvare nogle baggrundsspørgsmål. Herefter betaler og indsender man sin ansøgning til behandling. Det tager i gennemsnit 23 minutter for en rejsende at indsende en ESTA ansøgning.

Hvor lang tid tager det at få ESTA godkendt?

Efter du har indsendt din ESTA ansøgnign til behandling går der typisk mellem en og tre dage før du får svar på din ansøgning. De fleste rejsende modtager deres rejsegodkendelse allerede den samme dag som de ansøger.
Visse ansøgninger kræver dog ekstra behandlingstid, hvorfor der kan gå op til tre dage før man får et svar, og i visse tilfælde er der behov for yderligere dokumentation før ens ansøgning kan blive færdigbehandlet.
Det er af denne grund altid en god ide at ansøge et par uger i forvejen, således at det ikke bliver et problem hvis ens ansøgning trækker ud.

Hvor lang tid tager det at udfylde ESTA ansøgningen (formularen)?

Selve ansøgningsformularen er designet til at være simpel og gennemskuelig for alle rejsende, det tager i gennemsnit 23 minutter at udfylde formularen. Efter at din ansøgning er blevet godkendt modtager du en email med svar på din ansøgning. Det er derfor vigtigt at du angiver din emailadresse korrekt, da du ellers ikke kan se om din ansøgning er blevet godkendt eller ej.

Din ESTA rejsegodkendelse udstedes elektronisk

Når din ESTA ansøgning er blevet godkendt bliver din rejsegodkendelse automatisk tilføjet til ESTA databasen. Det vil sige at du ikke behøves noget dokument for at bevise din ESTA status. Du skal blot medbringe dit pas, og så kan flyselvskaber og grænsemyndighederne automatisk tjekke din ESTA status derudfra.
Det er dermed nemt og ligetil både at ansøge om og rejse med ESTA. Det tager for de flestes vedkommende under en halv times tid at ansøge, hvorefter resten af processen foregår automatisk. ESTA er derfor milevidt den nemmeste løsning når man skal rejse til USA.

Hvorfor tager det 72 timer at få ESTA?

Mange rejsende får allerede deres ESTA godkendelse samme dag som de ansøger, så hvorfor skal man ansøge mindst 72 timer i forvejen?

ESTA er et automatisk system

Hvorvidt du får dit ESTA allerede den samme dag som du ansøger, eller først indenfor 72 timer, kommer an på om du bliver straksgodkendt eller om din ansøgning bliver sendt til manuel gennemgang.

Udvælgelseskriterierne for straksgodkendelse er ikke offentligt tilgængelige

Det er en algoritme der automatisk udvælger hvem der bliver godkendt med det samme, og hvem der skal igennem den længere proces. Det er ikke offentligt tilgængeligt hvilke faktorer der bliver vægtet i denne afgørelse, og det er derfor umuligt at vide på forhånd om man bliver udvalgt.

Der kan opstå behov for yderligere oplysninger

Det kan også forekomme at der er brug for yderligere oplysninger for at færdigbehandle din ESTA ansøgning. I så fald vil du blive kontaktet per email. I disse situationer kan det tage ekstra lang tid at få sin ESTA godkendelse.

Hvis dit navn indeholder specialtegn kan det forsinke din ansøgning

Hvis dit navn indeholder specialtegn, såsom Æ, Ø, og Å, så kan det også gøre at din ansøgning tager længere tid, da det gør det sværere for systemet at tjekke din ansøgning automatisk.

Det er umuligt at forudsige behandlingstiden – så ansøg i god tid

Du kan som rejsende ikke forudsige hvor lang tid det kommer til at tage at få din ESTA godkendelse, så det er derfor bedre at ansøge i god tid, gerne mindst et par uger inden check-in åbner på din flyafgang. På den måde undgår du en stressende situation, hvor du ikke er sikker på om du når at få dit ESTA i tide.

Husk at ESTA allerede kan være påkrævet ved check-in

Du skal også huske på at dit flyselskab allerede kan kræve at du har en ESTA godkendelse ved check-in. Derfor er det godt at få ESTA i god tid, så du ikke ender med at skulle tjekke ind i sidste øjeblik.

Hvor lang tid før afrejse kan jeg ansøge om et ESTA?

Du kan ansøge om ESTA lige så tidligt som du ønsker, så længe din ESTA godkendelse stadig er gyldig ved indrejse. Det vil sige at du i princippet kan ansøge op til 2 år inden afrejse (såfremt dit pas udløber efter da).

Hvornår er det bedst at ansøge?

Det bedste tidspunkt at ansøge afhænger af, om du regner med at skulle bruge din ESTA godkendelse til yderligere rejser senere hen. I så fald giver det god mening at gå efter at udnytte så meget af gyldighedsperioden som muligt, og derfor ansøge tæt på afrejsedatoen.

Den 2-årige gyldighedsperiode for ESTA starter ved godkendelse

Så snart din ESTA ansøgning er blevet godkendt, starter den 2-årige gyldighedsperiode. Derfor kan det give god mening først at ansøge et par måneder inden afrejse, således at du bevarer så meget gyldighed som muligt. Du kan nemlig bruge din ESTA godkendelse til adskillige rejser, så hvis du regner med at rejse til USA igen, eller blot at mellemlande der på vej til et tredjeland, så bør du ikke ansøge for tidligt.

Husk dog at det kan lang tid at ansøge om visum

Visse rejsende, eksempelvis dem der har rejst i Mellemøsten indenfor de seneste 10 år, kan få problemer med at indhente en ESTA godkendelse, og skal i stedet ansøge om et visum. For rejsende som der har en formodning om at der er en risiko for at deres ESTA ansøgning kunne blive afvist, anbefaler vi at man ansøger flere måneder i forvejen, så man har tid nok til at ansøge om visum om nødvendigt. Hvis du vil være 100% sikker på at nå at få enten visum eller ESTA, så anbefaler vi at kontakte den amerikanske ambassade, og høre hvad den estimerede behandlingstid for et visum er for din afrejseperiode, således at du er sikker på at ansøge i tilstrækkelig god tid.