Hvornår skal man senest søge om ESTA?

Når man skal søge om ESTA er det altid godt at ansøge i god tid, således at man er sikker på at få svar på sin ansøgning inden afrejse. Men samtidig skal man som ansøger huske på at ens ESTA træder i kraft så snart ens ansøgning er blevet godkendt, hvilket vil sige at jo tidligere man ansøger om ESTA, jo tidligere udløber det.

Hvor lang tid før skal man søge om ESTA?

Det bedste tidspunkt at søge på afhænger af den rejsendes personlige omstændigheder. For rejsende som der på grund af deres rejsehistorik eller andre årsager er bekymret for at deres ansøgning kunne blive afvist, anbefaler vi at de ansøger tidligt nok til at de om nødvendigt ville kunne nå at ansøge om et visum hvis deres ansøgning bliver afvist. For rejsende i denne situation anbefaler vi derfor at de ansøger flere måneder inden afrejse, ideelt så tidligt som muligt.
For rejsende som der ikke har nogen grund til at være bekymret for at blive afvist, anbefaler vi at de ansøger i mellem to uger til fire uger før check-in åbner for deres flyafgang. Det kan nemlig i nogen tilfælde tage op til tre dage at få svar på ens ansøgning, og i visse tilfælde er det nødvendigt at indsende yderligere information. Derfor er det godt at have lidt ekstra tid afsat til at behandle ens ansøgning.

Husk at ESTA skal bruges allerede ved check-in

Rejsende til USA skal allerede bruge deres ESTA godkendelse for at tjekke ind på deres fly. I den henseende fungerer ESTA markant anderledes end de fleste visumsystemer, hvor et visum først er påkrævet ved ankomst. Af denne grund kan det være fordelagtigt at ansøge lidt tidligere end man ellers ville have gjort, da check-in typisk åbner tre dage inden afrejse.

ESTA kan bruges til mere end en rejse

ESTA gælder i op til 2 år, og i denne periode kan du bruge din rejsegodkendelse til at rejse til og igennem USA så mange gange du vil. Hvis du regner med at bruge din ESTA godkendelse flere gange fremadrettet, bør du undgå at ansøge unødvendigt tidligt (f.eks. flere måneder før afrejse), da du i så fald mister gydlighedsperiode som du kunne have brugt på fremtidige rejser.

De fleste rejsende bør ansøge 2-4 uger før afrejse

Vi anbefaler for de flestes vedkommende, at de ansøger mellem to og fire uger inden de skal til at tjekke ind på deres flyafgang. Således er man i god tid, selv hvis ens ansøgning kræver ekstra behandlingstid, men samtidig masksimerer man den fremtidige gyldighed af ens ESTA rejsegodkendelse.