Skal hele familien bruge ESTA?

Når du skal til USA med hele familien, så skal du huske på at dine børn også skal have deres egen rejsegodkendelse. Her kan du læse mere om de forskellige måder at ansøge på, og hvilke undtagelser der gør sig gældende når man rejser med børn.

ESTA: Bør jeg vælge gruppe eller enkelt ansøgning når jeg flyver til USA med venner eller familie?

Du kan vælge at udfylde din ESTA som enkelt eller gruppe ansøgning. Som udgangspunkt anbefaler vi at du vælger at udfylde som enkelt ansøgning. Personer der rejser til USA bør altid vælge enkelt ansøgning, da udfyldelse af ansøgningen kræver at man har adgang til pasoplysninger og private oplysninger.

Hvis du rejser med børn kan du med fordel udfylde en gruppe ansøgning. Rejser du med veninder, venner eller andre voksne relationer, så bør du vælg enkelt ansøgning.

Hvordan vælger jeg gruppe ansøgning

På forsiden af den officielle hjemmeside kan du vælge enkelt ansøgning eller gruppe ansøgning. Du vælger blot muligheden “Gruppe af ansøgning”.

Herefter kommer du til en side, hvor du skal udfylde informationer om gruppekontakten. Gruppekontakten er personen som på vegne af din rejsegruppe ansøger om ESTA til jer alle. Hvis du for eksempel laver en gruppeansøgning med dig selv og dine børn, så skriver du blot dine egne informationer ind her.

Du udfylder Efternavn, Fornavn, E-mail og Fødselsdato (din egen). Du skal kun udfylde organisation, hvis du for eksempel er fra et rejsebureau, og udfylder på vegne af dine rejsedeltagere.

Hvordan vælger jeg enkelt ansøgning

Det kan anbefales at hver enkelt person der skal med til USA selv udfylder sin egen ESTA ansøgning. Årsagen er at man ikke sparer tid ved at lave en gruppe ansøgning. Du skal stadig udfylde præcis det samme for hver enkelt person. Som nævnt tidligere i indlægget kan vi kun anbefale at lave en gruppe ansøgning, hvis  du laver ansøgningen på vegne af for eksempel dine børn.

For at lave en enkeltansøgning, så vælger du blot “Enkeltansøgning” på forsiden.

Hvordan udfylder jeg min ansøgning på dansk

Hvis du foretrækker at udfylde din ansøgning på dansk, så skal du blot vælge dansk som sprog. Dette gør du oppe i højre hjørne. Her vælger du ‘Dansk’.

Skal jeg også ansøge om ESTA til mine børn?

Alle visumfrie rejsende til USA skal have ESTA, heriblandt mindreårige. Uanset om et barn rejser uakkompagneret eller sammen med sin familie, er det påkrævet at have en gyldig ESTA godkendelse. Du kan ansøge om ESTA ved at udfylde denne ansøgningsformular.

Kravet om ESTA gælder for alle rejsende

Kravet om ESTA gælder for alle der rejser visumfrit til USA fra et Visa Waiver-land, herunder Danmark. Dette gælder uanset om man er mindreårig, og uanset om man rejser alene eller sammen med sin familie. Også rejsende der blot mellemlander i USA skal bruge ESTA. Stort set alle danske rejsende som flyver til eller igennem en amerikansk lufthavn, og som ikke har enten et visum eller opholdstilladelse, skal med stor sandsynlighed bruge ESTA.

Kravet gælder uanset om barnet rejser alene eller sammen med sin familie

Selv hvis den mindreårige rejsendes forældre allerede har ESTA er det stadig lovpligtigt også at indhente en ESTA rejsegodkendelse til den mindreårige rejsende.

Alle rejsende skal bruge deres eget pas

Børn der skal til USA kan ikke nøjes med at være nævnt på deres forældres pas. Derimod skal alle rejsende rejse på deres eget pas.

Mindreårige rejsende skal bruge den normale ESTA ansøgningsformular

Uanset den rejsendes alder, og uanset rejseformålet, så er det den samme ansøgningsformular som alle ansøgere skal bruge for at ansøge. Du kan finde online ansøgningsformularen her.

Selv de yngste rejsende skal bruge ESTA

Selv de allermindste rejsende har behov for en ESTA godkendelse for at kunne rejse. Så selv hvis du rejser med en baby kan du potentielt skulle bruge ESTA. Såfremt dit barn endnu ikke har et pas anbefaler vi at du kontakter den amerikanske ambassade for at få et personligt svar.

Hvor gammel skal jeg være før at jeg skal have en ESTA rejsegodkendelse?

Alle visumfrie rejsende til USA fra Visa Waiver-landene skal bruge ESTA, herunder også mindreårige rejsende.

Hvad hvis ens børn rejser i følgeskab af deres familie

Hvorvidt den mindreårige rejsende rejser alene eller i følgeskab af deres familie, har ikke nogen indvirkning på hvorvidt vedkommende skal bruge ESTA. Basalt set skal alle rejsende fra Danmark bruge ESTA når de rejser til USA, såfremt de altså ikke allerede enten har et visum eller opholdstilladelse.

Hvad hvis mine børn endnu ikke har et pas?

Det er ikke muligt at rejse til USA hvis man ikke har et pas. Dette gælder også for mindreårige rejsende.

Hvorfor skal børn også bruge ESTA?

ESTA er ikke blot indført af anti-terror grunde, men også for at forebygge potentielle sundhedsfarer samt diverse andre risici. Af denne grund skal alle rejsende bruge en ESTA godkendelse for at kunne rejse til USA.

Hvad sker der hvis ens børn ikke har ESTA inden afrejse?

Rejsende der ikke har ESTA vil enten blive nægtet check-in på deres afrejse, eller blive nægtet ombord på deres fly. Det er derfor vigtigt at ansøge om ESTA til alle rejsende i god tid, således at ens rejsegruppe ikke bliver adskilt i lufthavnen.

Det er nemt og hurtigt at ansøge om ESTA

Det er både nemt og hurtigt at ansøge om en ESTA godkendelse til alle rejsende, og hele processen foregår udelukkende online, så der er dermed ingen grund til ikke at ansøge om ESTA til alle rejsende i ens familie.

Husk også ESTA til mellemlanding

Du skal også bruge ESTA til dine børn selv hvis man blot mellemlander i en amerikansk lufthavn. Dette gælder også for korte flyforbindelser, hvor man slet ikke forlader lufthavnen.