Den amerikanske ambassade i Danmark

Du finder den amerikanske ambassade i Danmark på følgende adresse:
Dag Hammarskjölds Allé 24, 2100 København.

Ambassaden blev åbnet i maj 1954.

Bestil tid hos den amerikanske ambassade

Amerikanske statsborgere bør booke en tid via denne hjemmeside. Der oplyses at amerikanske statsborgere skal booke én tid per person der skal bruge hjælp. Hvis du ikke har mulighed for at booke en tid, så bør du skrive en email til CopenhagenACS@state.gov, og hvis det haster så kan du ringe på +45 33 41 7100.

Hvis du er dansk statsborger og ønsker at booke en tid på den amerikanske ambassade til en visumsamtale, så skal du udfylde en formular kaldet DS-160. Derudover skal du betale et visumgebyr, som er på 160-190 USD. Herefter har du mulighed for at booke en samtale på den amerikanske ambassade på dette link.

Husk at de fleste danskere kvalificerer sig til Visa-Waiver programmet, og kan ansøge om en ESTA. Det er kun hvis du skal bruge visum til USA, at du har behov for en tid på den amerikanske ambassade.

Ring til den amerikanske ambassade

Telefonnummeret til den amerikanske ambassade er +45 33 41 71 00, og du kan finde nuværende kontakt oplysninger på deres hjemmeside.

Hvad skal jeg huske at tage med til mit visum interview på den amerikanske ambassade

Det anbefales at du tager din DS-160 formular med, en kvittering af betaling af dit visumgebyr, dit fysiske og originale pas som er gyldigt i minimum seks måneder og et pasfoto i 5 cm x 5 cm taget indenfor de seneste 6 måneder.

Derudover bør du medbringe følgende dokumenter:

  • Nuværende bevis for indkomst, skattebetalinger, ejendom, virksomhedsejerskab og/eller aktiver
  • En rejseplan der beskriver hvad du ønsker at lave i USA dag for dag
  • Et brev fra din arbejdsgiver der beskriver din stilling i virksomheden, hvad din løn er, hvor længe du har været ansat og om du har fået lov til at tage ferie (og hvis det er en forretningsrejse, så skal det forretningsmæssige formål med rejsen forklares)
  • Du skal udprinte og medbringe din straffeattest vedrørende tidligere anholdelser og domfælder, også selvom du har afsonet din eller eller er blevet benådet

Hvis din samtale er i forbindelse med et studievisum, så bør du medbringe følgende:

  • Seneste eksamensbeviser, dokumentation for finansiel støtte, månedlige kontoudtog, faste depositum eller anden dokumentation

Hvis du skal besøge et familiemedlem i USA, så skal du medbringe dit familiesmedlems status, dette kan for eksempel være følgende:

  • Arbejdstilladelse
  • Naturalisationscertifikat
  • Gyldigt visum osv.

Husk at hvis du tidligere har været i USA så skal du medbringe visum eller relaterede dokumenter til dette.

Ledige jobs på den amerikanske ambassade som jeg kan søge

Der er mange danskere som finder det interessant at arbejde i et internatonalt miljø. Det er noget der er muligt, hvis man får et job på ambassaden. En arbejdsuge er hovedsageligt 40 timer. Hvis du er interesseret i et job anbefaler vi at du holder dig opdateret om ledige jobs på Jobindex.

Skal man søge om ESTA på den amerikanske ambassade

Nej det kan man ikke. Den amerikanske ambassade er kun i forbindelse med regulære visum. Det kan være at dit ESTA for eksempel er blevet afvist, og du derfor er blevet nødsaget til at søge om et visum. Her skal man forbi ambassaden.