Alt du skal vide om genåbning i USA efter COVID-19: Omikron, vacciner og ESTA

Denne artikel opdateres løbende med de nyeste informationer vedrørende coronavirus-situationen i USA, og hvordan eventuelle restriktioner påvirker dig som rejsende. Her kan du bl.a. læse mere om hvordan omikron ikke har ført til nye restriktioner, hvilke vaccinationer du skal bruge, og hvordan USA i 2021 åbnede sine grænser for danske rejsende.

USA genåbner på mandag sine grænser for alle vaccinerede tilrejsende

Efter over halvanden år uden transatlantiske turister eller forretningsrejsende, er USA endelig klar til at genåbne sine grænser fra og med mandag næste uge af (den 8. november). USA genåbner både luftruterne og landegrænserne på samme dag, men som besøgende skal du være opmærksom på, at der gælder forskellige regler, alt afhængig af om du kommer ad luftvejen eller igennem en landegrænse.

USA genåbner luftruterne for bl.a. danske rejsende

Den mest betydningsfulde udmelding for danske rejsende bliver, at USA nu genåbner for flypassagerer fra Danmark, såvel som besøgende fra andre lande omfattet af indrejseforbuddet.

Indrejseforbuddet udfases den 8. november for disse lande:

 • Schengenlandene, herunder Danmark
 • Kina
 • Indien
 • Brasilien
 • Sydafrika
 • Storbritannien
 • Irland
 • Iran

Tilrejsende til USA som ankommer igennem luftruterne er dog fortsat omfattet af visse krav:

 • Rejsende skal være fuldt vaccinerede.
  • Dvs. 2 doser for rejsende med f.eks. Moderna- eller Pfizervaccinen.
 • Rejsende skal have en negativ coronatest taget højest 3 dage inden afrejse.
 • Rejsende anbefales at tage en test 3-5 efter ankomst.

Hvis du har i sinde at rejse til USA som turist eller forretningsrejsende, anbefaler vi at du selv tjekker de nyeste indrejseregler inden afrejse, da de kan skifte med meget kort varsel efterhånden som sundhedssituation udvikler sig. Ligeledes gælder der særregler for f.eks. amerikanske statsborgere og mindreårige.

Landegrænser

Samtidig med at USA åbner op for luftruterne, så udfaser de også indrejseforbuddet for rejsende på tværs af landegrænserne mellem USA og Canada og Mexico. Rejsende der ankommer via disse grænser, skal ligesom flypassagerer også være fuldt vaccinerede. Men til forskel fra flypassageree, så behøves rejsende der ankommer igennem landegrænserne ikke at fremvise en negativ coronavirus-test.

Der hersker forskellige regler fra land til land

Selvom at USA har indført relativt simple regler for tilrejsende via landegrænserne, så har f.eks. Canada deres egne regler. Det vil sige, at hvis du rejser fra Canada til USA, så skal du både være fuldt vaccineret, og samtidig have en negativ PCR corornavirus-test. Ligeledes skal du også være opmærksom på, at det ikke er alle lande der godtaget vaccinationskure der blander doser fra forskellige vacciner.

Som turist kan man nu besøge hele Nordamerika på en gang

Som turist kan man nu endelig besøge hele Nordamerika (dvs. Canada, Mexico og USA) på en gang. For eksempel kan man rejse til USA med fly, og så besøge Canada og Mexico via landegrænserne. Vi anbefaler dog at du nøje undersøger alle de gældende regler for de steder du ønsker du at besøge, og at du løbende holder dig opdateret omkring nye udviklinger.

Essentielle arbejdere bliver også snart dækket af vaccinekrav

Essentielle arbejdere, hvilket vil sige f.eks. arbejdere indenfor sundhedssektoren og logistikbranchen, har indtil nu kunne krydse landegrænserne med en negativ coronavirus-test. Men fra og med næste år bliver denne gruppe også omfattet af kravet om at være fuldt vaccinerede.

Husk at du også skal have ESTA for at rejse til USA

Udover en negativ coronavirus-test og et vaccinepas, så skal du som tilrejsende fra Danmark og andre Visa Waiver-lande også bruge en gyldig ESTA rejsetilladelse. Du kan læse mere om hvad ESTA er, hvordan systemet fungerer, og ansøge her.

Hold dig løbende opdateret

Du kan løbende tjekke denne artikel for de nyeste opdateringer vedrørende situationen. Hvis du har planer om at rejse til USA snarligt anbefaler vi at du løbende holder øje med alle nye informationer, da situationen forventes at ændre sig snarligt på grund af nye udviklinger i antal vaccinerede.

Omikron skaber ikke nye rejserestriktioner i USA

Omikron varianten af Covid-19 har skabt endnu en nedlukning i Danmark, dog skal danskere der ønsker at besøge USA ikke frygte endnu en nedlukning grundet denne virus variant, der som udgangspunkt også er langt mindre farlig. Joe Biden vil som udgangspunkt ikke lave endnu en lockdown.

USA ekspert: Bare book din rejse til USA

Ifølge USA ekspert, Jonas Hansen, så kan danske rejsende booke deres billet til USA uden at være bange for en lockdown:

“Man bør ikke være urolig for at booke sin rejse til USA. Der kommer højest sandsynligt ikke nogle ny lockdown. Og heller ikke nogle nye rejserestriktioner.”

Dog udtaler han at man bør overveje at få sit booster-stik før afrejse:

“Det kan være en god idé at få sit booster-stik, så man er bedre stillet, hvis nu at USA vil kræve det fremadrettet.”.

Indrejserestriktioner

Danske rejsende der besøger USA skal dog være opmærksom på de gældende indrejseregler. På nuværende tidspunkt skal man både være vaccineret og have en negativ PCR-test, før man kan få lov at boarde sit fly til USA. Du kan læse mere om USA´s indrejseregler i vores indlæg om USA´s genåbning.

Husk dit ESTA

Alle danske rejsende skal også huske at ansøge om deres ESTA minimum 72 timer før afrejse. Årsagen er at det kan tage op til 72 timer for en ansøgning at blive godkendt. Det anbefales derfor at udfylde sin ESTA ansøgning i god tid.

Hvad skal man være opmærksom når man er i USA

På grund af Omikron varianten har Det Hvide Hus udsendt en ny strategi i forhold til at beskytte deres borgere.

WHO anbefalinger

WHO har lavet en række anbefalinger i forhold til håndteringen af Omikron varianten:

 • holde en fysisk afstand på mindst 1 meter fra andre
 • bære en tætsiddende maske
 • åbne vinduer for at forbedre ventilationen
 • undgå dårligt ventilerede eller overfyldte rum
 • holde hænderne rene
 • hoste eller nys ind i en bøjet albue eller tørklæde
 • bliver vaccineret

Husk disse vaccinationer når du skal til USA

Udover vaccination mod COVID-19, så anbefales det også at blive vaccineret mod stivkrampe (denne vaccination er dog frivillig).

Du kan booke en vaccination for stivkrampe hos din egen læge. Det er helt gratis at få en booster vaccination.

Virker min stivkrampe vaccination stadig?

Stivkrampe vaccinationer i Danmark gives som en kombineret difteri-stivkrampe vaccine. Vaccinationen er en del af børnevaccinationsprogrammet og gives når du er 3, 5 og 12 måneder. Derudover gives den i 5 års alderen.

Hvis det er mere end 10 år siden at du er blevet vaccineret, så gælder den ikke, og du bør derfor overveje om dig og dine rejseledsagere bør revaccineres.

I Danmark kan du få en en kombineret difteri-tetanus-boostervaccine helt gratis, og det gives som en enkelt dosis.

Skal man have vaccination til USA?

Det anbefales altid at man har en stivkrampe vaccination, ellers er der ingen deciderede krav til vaccinationer.

Hvis det er mere end 10 år siden sidste vaccination, så er du ikke dækket imod stivkrampe mere. Du bør derfor overveje at få en gratis booster vaccine før afrejse.

Hvornår risikerer man at få infektion med stivkrampebakterier?

Hvis du i udlandet er ude for en ulykke som forårsager et større sår, syrebid eller en hudlæsion, så har du en risiko for at få en infektion med stivkrampebakterier, som kan give dig stivkrampe (tetanus).

Puerto Rico og Jomfruøerne

Rejser du til Puerto Rico og Jomfruøerne, som er en del af USA, så anbefales du følgende vaccinationer:

 • Stivkrampe
 • Hepatitis A

Derudover bør alle rejsende overveje at få en Kolera vaccine.

Hvis dit ophold i Puerto Rico er længere end 6 måneder, så bør du også få følgende vaccinationer:

 • Hepatitis B
 • Tyfus

Hvor kan jeg blive vaccineret?

De fleste vælger at blive vaccineret hos egen læge. Hvis din læge ikke har ledige tider, så kan du overveje Danske Lægers Vaccinations Service.