Haste ESTA ansøgning hvis du står i lufthavnen og har glemt at søge om ESTA

Før i tiden blev ESTA ansøgninger godkendt i real tid. Dette er ændret nu, og du kan derfor pludselig stå i en stresset situation i lufthavnen. Før i tiden blevet ESTA ansøgninger for de flestes vedkommende godkendt øjeblikkeligt. Dette er ikke længere muligt. Mange vil opleve at det nu tager omkring 20-30 minutter før ansøgningen bliver godkendt, og i nogle tilfælde går der op til 72 timer.

Så hurtigt kan dit ESTA blive godkendt

Før i tiden kunne ESTA ansøgninger blive godkendt i samme sekund som du lavede betalingen. Dette har ændret sig. Nu bliver ESTA ansøgninger godkendt efter en lille halv time. Dette kan gøre at der opstår stressfulde situationer i lufthavnen.

Står du i lufthavnen?

Du kan ikke checke in før dit ESTA er blevet godkendt. Lufthavnspersonalet kan se din ESTA status via dit pasnummer. De vil derfor kunne se om dit ESTA er godkendt eller ej.

Hvis du er kommet i god tid, bør du stadig kunne nå at få et godkendt ESTA. Selvom du før i tiden blev godkendt øjeblikkeligt, så vil de fleste opleve at det nu tager 20-30 minutter. Hvis der for eksempel er 1-2 timer før check-in lukker, så vil du i de fleste tilfælde stadig kunne nå at få dit ESTA godkendt.

Måske du allerede har et ESTA

Et ESTA er gyldigt i 2 år eller indtil du får et nyt pas. Det kan derfor være at du allerede har et godkendt ESTA fra et tidligere besøg til USA. Hvis dette er tilfælde vil lufthavnspersonalet som checker dig ind kunne se dette i deres system.

ESTA ikke længere i real-time

Ændringerne blev introduceret i December 2018.¹ Der blev i forbindelse med ændringerne gjort opmærksom på at rejsende nu altid bør søge seneste 72 timer før afrejse.

Kilde: ¹https://your.yale.edu/news/2019/02/real-time-approvals-no-longer-available-esta