Fejl i ESTA ansøgning – hvad gør jeg?

I forbindelse med udfyldelse af din ESTA ansøgning er det vigtigt at dobbelt tjekke at alle informationer er sandfærdige. Derudover er det vigtigt at du ikke laver tastefejl. Hvis du for eksempel laver en fejl i udfyldelsen af dine pasoplysninger og navn, så vil dit ESTA være ugyldigt. Årsagen er at dit ESTA er direkte tilknyttet dit pas. Det betyder at alle pasinformationer du udfylder skal stemme overens med informationer i dit pas.

Jeg har skrevet et forkert pasnummer på min ESTA ansøgning

Hvis du har skrevet et forkert pasnummer, så skal du lave en helt ny ansøgning. Du kan ikke rette eksisterende ansøgninger. 

Jeg har lavet en fejl i navnet

Din ESTA er tilknyttet dit pas, og derfor er det vigtigt at det navn du udfylder i ansøgningen stemmer overens med navnet i dit pas. Hvis du laver en fejl i navnet, så er der ikke andet at gøre end at lave en helt ny ansøgning.

Pas på med Æ, Ø og Å

En af de mest udbredte fejl rejsende gør sig i forbindelse med udfyldelse af deres ansøgning er i forbindelse med indtastning af Æ, Ø eller Å. Hvis du har et Ø i dit navn, så bliver Ø til OE. Æ bliver til AE og Å bliver til AA. Du kan dobbelt tjekke dette ved at kigge i stregkoden på dit pas. Du finder stregkoden i bunden af billede-siden i dit pas.

Forkert udløbsdato på pas

I tilfælde af at du har udfyldt en forkert udløbsdato, så skal du lave en ny ansøgning med de rigtige oplysninger.

Fejl i ‘Eligibility Questions’

Hvis man ved en fejl kommer til at svare ‘Ja’ til et hvilket som helst ‘Eligibility Question’ så bliver ens ESTA med stor sandsynlighed afvist.

Alle der laver en fejl i deres ESTA ansøgning bør med det samme lave en ny ansøgning med sandfærdige og korrekte svar.

Min ESTA er blevet afvist

Hvis din ESTA ansøgning er blevet afvist bør du ikke være fortvivlet. Det gør bare processen lidt længerer. Du skal udfylde en online formular, betale for et visumgebyr og tage til visumsamtale på den amerikanske ambassade.