Er ESTA påkrævet når man mellemlander i USA?

Når du som dansk pasholder skal mellemlande i USA, skal du enten have en gyldig ESTA rejsegodkendelse eller visum. Herunder kan du læse nærmere om hvad de nøjagtige regler er, når du skal mellemlande i en amerikansk lufthavn.

Skal man have ESTA for at mellemlande i USA?

Når du mellemlander i USA skal du have en gyldig ESTA rejsegodkendelse. Du kan ansøge om ESTA ved at udfylde og indsende denne her online ansøgningsformular.

Skal jeg have ESTA hvis jeg er i transit i USA?

Alle danske visumfrie rejsende der mellemlander i USA skal bruge ESTA. Kravet om ESTA gælder både hvis du blot har en kort flyforbindelse hvor du ikke forlader lufthavnen, men også hvis du har en længere mellemlanding hvor du opholder dig i USA en til flere dage.

Gå til ESTA USA Ansøgning.

Skal jeg ansøge om et særligt ESTA hvis jeg kun mellemlander?

Nej. Uanset om du slet ikke forlader lufthavnen, opholder dig i USA i et par dage, eller USA er din slutdestination, så skal du ansøge om den samme ESTA godkendelse. Der findes kun en slags ESTA godkendelse, som gælder til både rejser til USA (til såvel turisme, forretningsrejse og familiebesøg) og mellemlandinger.

Mellemlanding i USA ift. ESTA?

Når du mellemlander i USA skal du være påpasselige i fht. ESTA hvis du rejser videre til et andet nordamerikansk land, såsom Canada, Mexico eller en af de caribiske øer. 90-dages-reglen (du skal forlade USA igen indenfor 90 dage af din ankomst) kan også påvirke dig selv hvis du blot mellemlander i USA. Så hvis du for eksempel mellemlander i USA på vej til Mexico, opholder dig der i mere end 90 dage, og derefter også mellemlander i USA på tilbagevejen kan du potentielt ende med at overtræde reglen. Derfor anbefaler vi at du som rejsende til Nordamerika ikke opholder dig på kontinentet i mere end 90 dage i alt, såfremt du mellemlander i USA på både ud- og hjemturen.
Såfremt du alligevel har tænkt dig at opholde dig mere end 90 dage i Nordamerika, og du regner med at mellemlande i USA begge veje, så anbefaler vi at du tager kontakt til den amerikanske ambassade, for at få et uddybende svar der kan afklare netop din konkrete situation, således at du ikke risikerer at overskride gyldigheden af din ESTA rejsegodkendelse.

Kilde: https://www.cbp.gov/travel/international-visitors/frequently-asked-questions-about-visa-waiver-program-vwp-and-electronic-system-travel

“Do nationals or citizens of countries that participate in the VWP require an ESTA if they are only transiting the United States en route to another country?

Yes. Eligible nationals or citizens of countries that participate in the VWP require either an ESTA or a visa to transit the United States. If a traveler is only planning to transit through the United States en route to another country, when he or she completes the ESTA application, the traveler should enter the words “In Transit” and his or her final destination in the address lines under the heading “Address While In The United States.””

ESTA når man mellemlander i USA

Du skal som oftest bruge ESTA når du mellemlander i USA. Her kan du læse mere om reglerne når du mellemlander i USA på vej til Canada, Mexico og Sydamerika.

Jeg mellemlander i USA på vej til Mexico, skal jeg bruge ESTA?

Når du mellemlander i USA på din rejse til Mexico, skal du huske først at ansøge om ESTA. Kravet om ESTA gælder uanset om du forlader lufthavnen, eller du blot har en kort flyforbindelse. Selv mindreårige rejsende skal bruge ESTA når de mellemlander i USA, også hvis de er ledsagede af deres forældre.

Husk på at 90 dages-reglen også gælder for rejser til Mexico

Såfremt du rejser igennem USA både til og fra Mexico, skal du huske på at du dermed er underlagt 90 dages-reglen. Denne regel betyder at du højst må opholde dig 90 dage i USA og dets nabolande ad gangen, hvilket også omfatter Mexico. Dette gælder også selvom at du har fået tildelt et længere ophold i Mexico. Du bør derfor nøje undersøge reglerne såfremt du har tænkt dig at rejse igennem USA på din rejse til Mexico.

Jeg mellemlander i USA på vej til Canada, skal jeg bruge ESTA?

Når du som rejsende til Canada mellemlander i USA, skal huske du huske at ansøge om ESTA inden afrejse. Hvorvidt du forlader lufthavnen eller blot har en kort flyforbindelse, har ikke nogen indvirkning på om du skal have ESTA. Ligeledes gør den rejsendes alder heller ikke nogen forskel når det kommer til kravet om ESTA. Kort sagt skal stort set alle rejsende fra Danmark der mellemlander i USA på vej til Canada bruge ESTA.

Husk på at 90 dages-reglen påvirker dig hvis du rejser til Canada via USA

Hvis du rejser til Canada igennem USA, er du automatisk underlagt 90 dages-reglen. Det vil sige at dit ophold i Canada tæller med i de 90 dages gyldighed for dit ESTA. Det vil sige at du er nød til at forlade Canada indenfor 90 dage, såfremt du også rejser hjem igennem en amerikansk lufthavn. Hvis du bliver i Canada i mere end 90 dage, selvom du er blevet tildelt et længere ophold af Canada, kan du risikere at overskride din ESTA godkendelse, og dermed fremadrette få problemer med indrejse til såvel USA som tredjelande.

Jeg mellemlander i USA på vej til Sydamerika, skal jeg bruge ESTA?

Hvis du mellemlander i USA på vej til Sydamerika, skal du stadig bruge ESTA. Dette er også tilfældet, selvom at du blot har en kort flyforbindelse og slet ikke forlader lufthavnen. Også mindreårige rejsende skal bruge ESTA når de mellemlander i USA, uanset om de rejser alene eller i følgeskab af deres familie.

Visum til USA i forbindelse med en mellemlanding

Alle rejsende der skal i mellemlanding i USA skal have et gyldigt visum eller ESTA.

Danske statsborgere kvalificerer sig til Visa-Waiver programmet, og det betyder at danske statsborgere skal ansøge om et ESTA, og få det godkendt, før de kan mellemlande i USA.

Du anbefales at søge minimum 72 timer før afgang. Gennemsnitligt bliver et ESTA godkendt efter 25 minutter.

Hvis dit ESTA bliver afvist, så skal du ansøge om et regulært turistvisum igennem den amerikanske ambassade.

Hvis du ikke kvalificerer dig til ESTA fordi du for eksempel tidligere har været anholdt, har en dom, har en smitsom sygdom eller på anden måde ikke er gyldig til et ESTA, så anbefales det at du søger om en visumsamtale på den amerikanske ambassade i god tid før din rejse til USA.

Jeg skal til Canada og jeg mellemlander i USA

Alle danske statsborgere der skal til Canada med mellemlanding i USA skal ansøge om både et ESTA og et eTA Canada før afrejse. Hvis man ikke har styr på begge elektroniske rejsetilladelser, så får man ikke lov til at boarde sit fly.

Jeg står i lufthavnen og jeg har glemt at søge om rejsetilladelse

Ansøg med det samme. Rejsetilladelser til Canada bliver i de fleste tilfælde godkendt indenfor få minutter, og ESTA til USA bliver gennemsnitligt godkendt indenfor 25 minutter. Der er altså en stor sandsynlighed for at du sagtens stadig kan nå dit fly.

Selvom at et ESTA og Canada eTA officielt set kan tage op til 72 timer at blive godkendt, så er virkeligheden en helt anden. De fleste elektroniske visum til Canada bliver godkendt indenfor få minutter, og et ESTA til USA bliver gennemsnitligt godkendt efter 25 minutter.

Mange rejsende glemmer at søge om ESTA når de mellemlander i USA

Lufthavnsansatte er vant til at rejsende der har mellemlanding i USA har glemt at søge om et ESTA. I forbindelse med checkin vil du blive bedt om at oplyse dit ESTA ansøgningsnummer, hvis du har glemt at ansøge om et ESTA, så vil du blive bedt om at søge om det med det samme. Heldigvis bliver de fleste ESTA godkendt på gennemsnitligt 25 minutter.