Visum til USA i forbindelse med frivilligt arbejde

Der er meget modsigende informationer i forhold til at om du må bruge et ESTA til frivilligt arbejde.  I de fleste tilfælde kan du ikke bruge et ESTA, da ESTA kun må bruges til de følgende aktiviteter:

I de fleste tilfælde skal du bruge et B-1 visum til forretningsrejsende. Dette kan du ansøge om på den amerikanske ambassade. Det første du skal gøre er at bestille en tid til en visumsamtale. Så skal du betale et visumgebyr. Til samtalen skal du medbringe din kvittering, så du kan bevise at du har betalt for dit visumgebyr.

Her på siden anbefaler vi at man ansøger om et B-1 visum til forretningsrejsende hvis man ønsker at udfører frivilligt arbejde i USA.

Generelt bør man altid forhøre sig på den amerikanske ambassade.

Hvor hurtigt kan jeg få et B-1 visum til frivilligt arbejde

Det hele afhænger af ventetiden på at få en visumsamtale. I nogle tilfælde kan du få en samtale til visum indenfor et par dage, og andre gange har ambassaden så travlt at du skal vente på din visum samtale. 

Ligeså snart at du har været til samtale på ambassaden, så går der gennemsnitligt 1 uge, før at visumbehandlingen er færdiggjort. 

Dit pas med visum sendes med posten til den adresse du har angivet.

Sådan ansøger du om dit B-1 visum til USA

Det første du skal gøre er at udfylde din egen DS-160 visumansøgningsblanket. Den skal sendes ind til ambassaden før din visumsamtale. I forbindelse med udfyldelsen af blanketten skal du også vælge en ambassade. Dette skal være den same ambassade som du tager til samtale på. Læs mere om processen her:

 1. Udfyld en DS-160 blanket elektronisk
  1. I ansøgningsblankteten skal du vælge en ambassade. Hvis du ønsker at komme til samtale i København, så skal du altså her vælge den amerikanske ambassade i København.
  2. Ansøgningen udfyldes på engelsk med engelsksprogede tegn, undtaget når du bliver bedt om at udfylde dit navn med eget alfabet
  3. Du skal uploade et vellignende foto af dig selv, som er taget indenfor 6 måneder. Du kan læse mere om krav til fotografiet her.
  4. Hvis du ikke udfylder din ansøgning indenfor 20 minuter vil sessionen time ud, og du skal starte forfra. Hvis du gemmer dit ansøgnings id, så kan du hente ansøgningen igen og fortsætte.
  5. Efter du har fuldendt din ansøgning vil du blive omstillet til en bekræftelsesside. Denne side har en alfanumerisk stregkode. Du bedes udskrive denne side, da du skal medbringe den til ambassaden eller konsulatet.
  6. Når du har udskrevet bekræftelsessiden(den side med stregkoden), så skal du klikke “Tilbage” i din browser, og herefter e-maile en kopi af din DS-160 til dig selv. 

2. Du skal nu betale for din visumsamtale.

3. Med de samme oplysninger du brugte til at logge ind for at betale for din visumsamtale, så skal du nu logge ind for at booke dit interview.