Visum til USA i forbindelse med en mellemlanding

Alle rejsende der skal i mellemlanding i USA skal have et gyldigt visum eller ESTA.

Danske statsborgere kvalificerer sig til Visa-Waiver programmet, og det betyder at danske statsborgere skal ansøge om et ESTA, og få det godkendt, før de kan mellemlande i USA.

Du anbefales at søge minimum 72 timer før afgang. Gennemsnitligt bliver et ESTA godkendt efter 25 minutter.

Hvis dit ESTA bliver afvist, så skal du ansøge om et regulært turistvisum igennem den amerikanske ambassade. 

Hvis du ikke kvalificerer dig til ESTA fordi du for eksempel tidligere har været anholdt, har en dom, har en smitsom sygdom eller på anden måde ikke er gyldig til et ESTA, så anbefales det at du søger om en visumsamtale på den amerikanske ambassade i god tid før din rejse til USA.

Jeg skal til Canada og jeg mellemlander i USA

Alle danske statsborgere der skal til Canada med mellemlanding i USA skal ansøge om både et ESTA og et eTA Canada før afrejse. Hvis man ikke har styr på begge elektroniske rejsetilladelser, så får man ikke lov til at boarde sit fly. 

Jeg står i lufthavnen og jeg har glemt at søge om rejsetilladelse

Ansøg med det samme. Rejsetilladelser til Canada bliver i de fleste tilfælde godkendt indenfor få minutter, og ESTA til USA bliver gennemsnitligt godkendt indenfor 25 minutter. Der er altså en stor sandsynlighed for at du sagtens stadig kan nå dit fly.

Selvom at et ESTA og Canada eTA officielt set kan tage op til 72 timer at blive godkendt, så er virkeligheden en helt anden. De fleste elektroniske visum til Canada bliver godkendt indenfor få minutter, og et ESTA til USA bliver gennemsnitligt godkendt efter 25 minutter.

Mange rejsende glemmer at søge om ESTA når de mellemlander i USA

Lufthavnsansatte er vant til at rejsende der har mellemlanding i USA har glemt at søge om et ESTA. I forbindelse med checkin vil du blive bedt om at oplyse dit ESTA ansøgningsnummer, hvis du har glemt at ansøge om et ESTA, så vil du blive bedt om at søge om det med det samme. Heldigvis bliver de fleste ESTA godkendt på gennemsnitligt 25 minutter.