Visum til USA fra Danmark

Danske statsborgerer kvalificerer sig til Visa-Waver Programmet, og dermed kan du rejse visumfrit til USA. Dette betyder at du som dansk statsborger kan ansøge om et ESTA til USA. Du har altså ikke brug for et regulært visum til USA.

Den gennemsnitlige behandlingstid for en ESTA ansøgning er 30 minutter. Dog anbefales det man ansøger om et ESTA seneste 72 timer før afgang, da der i nogle tilfælde kan gå op til 3 dage før en ansøgning er godkendt.

Et ESTA må bruges til turisme og forretningsrejse. Hvis du skal andet end disse formål i USA, så skal du ansøge om et visum til USA.

I nogle tilfælde bliver en ESTA ansøgning afvist. Du kan ikke få oplyst en årsag til hvorfor din ansøgning er blevet afvist. Hvis din ansøgning bliver afvist så skal du ansøge om et visum. En visumproces tager omkring 1 måned, og du skal til samtale på den amerikanske ambassade i København.

ESTA er en rejsetilladelse og ikke et visum

Der er mange misforståelser omkring hvad et ESTA egentlig er. Et ESTA er en elektronisk rejsetilladelse, der giver dig lov til at boarde dit fly til USA. Du kan i teorien stadig risikerer at blive afvist ved immigrationen i ankomst lufthavnen i USA.

Ved ankomsten til USA vil grænsebetjentene stille dig spørgsmål om dit ophold i USA. Hvis de er utilfredse med de svar du oplyser, eller hvis de mistænker dig for for eksempel at ville arbejde i USA eller ikke forlade USA igen, så kan du risikerer at blive afvist ved grænsen.

Hvis du bliver afvist ved ankomst til lufthavnen i USA, så vil du blive tilbageholdt indtil du kan blive sat på det næste fly ud af USA til Danmark.

Du kan læse mere om visum til USA i vores store guide.