Tag på musikfestival i USA til næste år

Efter mere end halvandens år nedlukning, har USA igen endelig åbnet op for deres grænser. Dermed kan danske musikfans nu igen tage del i de mange store amerikanske musikfestivaller, som der typisk har nogen af verdens bedste line-ups af musikanter. Så hvis du har lyst til et afbræk fra Roskilde Festival, så kan du her læse om nogen af de amerikanske alternativer.

Coachella (Indio, CA) – 15.-17. og 22.-24. april, 2022

Coachella Valley Music and Arts Festival er med sit fokus på både musik og kunst, og sin beliggenhed i Californien, en af verdens mest hippe og populære musikfestivaler. Festivalen har i alt over en kvart million årlige besøgende, på tværs af de to uger den kører.
Adgang til selve festivallen koster lige i underkanten af 3.000 kr., men i modsætning til mange danske festivaler, så inkluderer denne pris ikke campingfaciliteter, parkering eller brug af bussystemet. Derfor skal man som besøgende også inkludere disse udgifter i sit budget, hvorfor de endelige omkostninger kan ende med at blive betydeligt større.
Coachella har endnu ikke annonceret deres lineup for 2022, men Coachella har normalt en bred lineup med kunstnere indenfor en lang række genrer. I 2019 kunne man f.eks. opleve følgende kunstnere på festivalen:

  • Fredag: DJ Snake, Diplo, Rosalía, Anderson .Paak, Janelle Monáe
  • Lørdag: Solange, Kid Cudi, Aphex Twin, J Balvin, Billie Eilish, Tame Impala
  • Søndag: Ariana Grande, Khalid, Bad Bunny, Dillon Francis, Pusha T, Kaytranada

Coachella er dermed en fantastisk valgmulighed for musikfans, som samtidig gerne vil nyde den unikke californiske vibe samtidig med de oplever deres yndlingskunstnere. Hvis du gerne vil besøge Coachella skal du dog være hurtigt ude, da billetterne typisk bliver udsolgt på kort tid (billetterne i 2022 er allerede udsolgt, men der er en venteliste man kan skrive sig på).

Lollapalooza (Chicago, IL) – 28.-31. juli, 2022

Lollapalooza har nu igennem tredive år fundet sted i Chicagos ikoniske Grant Park. Festivalen bliver besøgt af kunstnere indenfor en lang række genrer, herunder rock, hip-hop og electronica. Festivalen er en af verdens mest velbesøgte, med over 400.000 årlige besøgende. Ligesom Coachella, så bliver Lollapalooza typisk udsolgt, hvorfor man skal være ude i god tid, hvis man vil være sikker på at få sin billet.
Billetter starter fra og med 2.300 kr., men denne pris stiger gradvist i løbet af året. Som dansk rejsende skal du huske på, at denne pris ikke er inklusiv camping eller andre former for indkvartering.

Burning Man (Black Rock City, NV) – august/september, 2022 (de endelige datoer er endnu ikke fastlagte)

Burning Man er en af de mest unikke festivaler i USA. Konceptet bag festivalen, er at alle deltagere skal være fuldstændig selvhjulpne og skal følge en leave no trace-politik. Dette betyder i praksis, at deltagere ikke må handle med hinanden, og der er kun ganske få officielle boder og faciliteter tilgængelige. Derimod opfordres deltagere i stedet til at bytte med hinanden, eller at hjælpe hinanden betingelsesløst. Af denne grund kan det være mere omstændigt at planlægge sin tur, da man ikke nødvendigvis kan forlade på centraldrevne faciliteter og forretninger. Man er derimod nød til selv at medbringe alt det udstyr, som ens camp har behov for. Alternativt kan man satse på at få de ting man mangler i gave, eller bytte sig til dem. Et fast ritual hvert år, består i at afbrænde en træfigur, som hvert år får en ny form. Det er herfra, at festivalen tager sit navn.
Burning Man adskiller sig også fra de andre populære musikfestivaler når det kommer til hvordan deres program er organiseret. I stedet for at festivalen selv booker og programlægger de forskellige optrædener, så er der i stedet en række selvstyrende camps, som der organiserer diverse optrædener. Det kan derfor være mere uoverskueligt at finde ud af hvem der optræder og hvordan man kan se dem, men hvis man er villig til at lave sit hjemmearbejde, så kan man opleve en masse fantastiske kunstnere på Burning Man.
Burning Man er altså et fantastisk valg, for dem som der ønsker en mere autentisk og back-to-basics oplevelse, fremfor de mere polerede og kommercielle alternativer.

Electric Zoo NY – september, 2022 (de endelige datoer er endnu ikke fastlagte)

Electric Zoo er en årlig musikfestival, der afholdes i Randalls Island Park i New York City. I modsætning til de andre festivaler, så har Electric Zoo kun fokus på elektronisk musik, og er dermed det bedste valg for hvem dette er deres yndlingsgenre. Festivalen har været afholdt i 12 år (siden 2009) og er dermed den yngste af disse festivaler. Festivalen har endnu udmeldt de endelige datoer eller program for 2022, men tidligere har festivalen haft besøg af bl.a.: Armin van Buuren, Skrillex, Deadmau5, Tiësto og Diplo. Det er altså utvivlsomt den bedste destination, for alle dem som ikke kan få nok af elektronisk musik.

Husk på at indkvartering fungerer anderledes på mange festivaler i USA

Som dansk festivalgænger, er du sikker vant til, at man tager sit telt under armen, og så finder et godt sted at slå sig ned. Men i USA er campingadgang typisk ikke inkluderet i den normalt billet, eller også er det slet og ret overhovedet ikke muligt at campere. Du skal derfor tage forbehold for, at du også skal betale for enten campingadgang eller hotelovernatninger oveni selve billetten.

Husk at ansøge om ESTA inden afrejse

For at rejse visumfrit til USA som dansk statsborger, skal du bruge en ESTA rejsegodkendelse. Du skal ansøge herom inden afrejse (det kan tage op mod 3 arbejdsdage at behandle din ansøgning). Du kan ansøge online, ved at udfylde en ansøgningsformular. En ESTA godkendelse gælder i ophold på op til 90 dage. Du kan bruge din godkendelse til flere indrejser, over en periode på op til 2 år. Din ESTA godkendelse er tilknyttet dit pas, hvorfor du skal ansøge på ny, hvis du får nyt pas. Du kan læse mere om hvordan systemet bag ESTA fungerer her.