Skal jeg printe min ESTA godkendelse ud?

Når din ESTA ansøgning bliver færdigbehandlet, modtager du en email med svaret på din ansøgning. Det er dog ikke obligatorisk at printe den ud, da luftfartsselskaberne og grænsemyndighederne automatisk kan indhente din ESTA godkendelse ved at scanne dit pas.

Du modtager svaret på din ESTA godkendelse på email

Du modtager en godkendelsesmail når din ESTA godkendelse er blevet udstedt. I denne email fremgår din ESTA status og dit ansøgningsnummer. Du kan vælge at printe denne email ud, således at du nemmere kan huske dit ansøgningsnummer, og så du kan substantiere din ESTA status hvis der er nogen problemer med at tilgå din ansøgning ud fra dit pasnummer.

Det er ikke obligatorisk at printe din ansøgning ud

Det er dog ikke obligatorisk at udprinte din ansøgning. I og med at din ESTA godkendelse er tilknyttet dit pasnummer i systemer, kan man automatisk tjekke din ESTA status ud fra dit pas. Du kan altså sagtens rejse på en ESTA godkendelse og alene medbringe dit pas.

Det kan være godt at medbringe din godkendelsesmail til særtilfælde

Selvom at det ikke er nødvendigt at medbringe et udprint af din ESTA godkendelsesmail, så kan det ikke desto mindre være godt at medbringe den på din rejse, hvis der nu skulle opstå en situation hvor der er et problem med at finde din ESTA godkendelse i systemet (omend det er meget usandsynligt at dette skulle forekomme).
Det er altså ikke strengt nødvendigt at printe din ESTA godkendelse ud, men snarere noget den enkelte rejsende kan vælge at gøre, for at føle sig fuldstændig på den sikre side når de tager afsted på deres rejse.