Skal jeg kun udfylde mit fornavn når jeg udfylder min ESTA ansøgning?

Nej, det er vigtigt at du fuldbyrdigt angiver alle dine personlige oplysninger når du udfylder din ESTA ansøgning, herunder både dit fornavn såvel som efternavn. Mellemnavne skal også angives. Som udgangspunkt er dit mellemnavn et del af dit fornavn. Jens Peter Hansen skal for eksempel skrive Jens Peter i ‘Fornavn’ og Hansen i ‘Efternavn’. Du bør altid selv kigge i dit pas om dit mellemnavn er en del af dit ‘Fornavn’ eller ‘Efternavn’.

Det er vigtigt at alle dine oplysninger er korrekte

Når du ansøger om ESTA er det vigtigt at alle dine oplysninger stemmer nøjagtigt overens med dem i dit pas. Hvis det ikke er tilfældet, kan du risikere at få din ansøgning afvist eller at blive nægtet enten boarding eller indrejse.
Af denne grund er det vigtigt at du er både sandfærdig og omhyggelig når du udfylder din ansøgning, således at du undgår en potentiel situation hvor din ansøgning bliver erklæret ugyldig.

Din ESTA godkendelse er tilknyttet dit pas i systemet

ESTA systemet fungerer således at ens ansøgning er tilknyttet ens pasnummer. Af denne grund er det vigtigt at dine oplysninger fremgår nøjagtigt på samme måde som de står i den maskinlæsbare zone (MRZ) i bunden af dit pas. Hvis der er nogen uoverensstemmelser derimellem, kan du risikere at blive afvist.

Husk også at nærlæse baggrundsspørgsmålene

Det er også meget vigtigt at du nøje læser baggrundsspørgsmålene i ansøgningsformularen. Hvis du ikke besvarer dem korrekt, selv hvis det skyldes en fejl, kan du fremadrettet risikere at blive nægtet indrejse i USA, såvel som andre lande.

Det er vigtigt at du udfylder din ESTA ansøgning korrekt

Det er dermed meget vigtigt at du angiver alle dine informationer korrekt, og at du besvarer sikkerhedsspørgmålene ærligt. ESTA systemet er tilknyttet en lang række databaser, så du kan som ansøger risikere at evt. udeladelser/misrepræsentationer bliver opdaget, hvilket kan gøre det svært fremadrettet af få rejsegodkendelser eller visa til USA eller lande som USA deler informationer med.