Sådan får du “Green card” til USA

Hvert år immigrerer tusindevis af mennesker til USA. Alle har den samme drøm. USA er et fantastisk inspirerende drøm, og mange mennesker har en idé om en fremtid i USA. Det er dog blevet sværere og sværere at komme ind i USA. Før du kan få lov at arbejde i USA, så skal du have et arbejdsvisum, hvilket kan være svært at få medmindre du er en specialist i et felt. Der er også muligheden for et “Green card”. I denne artikel uddyber vi dine muligheder for hvordan du kan få et Green card.

Hvad er et Green card

Et Green card er en permanent opholds og arbejdstilladelse til USA. Med et Green card kan du flytte til USA, finde arbejde og påbegynde et nyt liv.

Du kan få et green card igennem for eksempel et lotteri eller ved at investerer penge i USA.

Green Card Diversity Lottery

Hvert år afholder USA et såkaldt “Diversity Lottery“. Her trækkes der lod om et green card til USA.

Chancen for at vinde et Green Card som dansk statsborger ligger på mellem 1 og 5%.

Kan alle være med? De fleste kan være med i lotteriet. Det kræver blot at du overholder følgende krav:

  • Du er dansk statsborger eller borger af et land på listen over lande der er med i lotteriet
  • Du har en uddannelse og/eller arbejdserfaring

Green Card igennem investering

Danske iværksættere kan ansøge om et Green Card igennem EB-1A, EB-1C, EB-2 eller EB-5. Her kan du for eksempel igennem EB-5 programmet investerer 1 million USD i amerikanske arbejdspladser. Problemet er at det er de færreste danskere der har et økonomisk råderum, der gør dette muligt. Her vil vi i stedet anbefale at man kigger nærmere på et E2 Visa.

Et E2 visa kræver at du har en forretningsplan, intentioner om at leje for eksempel et kontor og investerer i inventar. Forretningsplanen skal vise at du højeste sandsynligt kommer til at skabe amerikanske arbejdspladser.

Du bør selv læse mere om et E2 visum hos de amerikanske myndigheder, og selvfølgelig altid rådgive dig med en advokat.