Sådan ansøger du om et ESTA til Canada

Danske rejsende der ønsker at besøge Canada skal bruge et ESTA til Canada. Canada har ligesom USA et elektronisk rejsetilladelse system. Et ESTA til Canada kaldes også et eTA Canada, eller det officielle ord er faktisk eTA Canada.

Ansøg om eTA Canada herinde

Det hedder et eTA Canada

Det hedder faktisk ikke et ESTA til Canada. Det hedder officielt et ‘eTA Canada’. eTA står for ‘Electronic Travel Authorization’. På dansk kalder vi det en elektronisk rejsetilladelse.

Hvor hurtigt kan jeg få det udstedt

Et ESTA til Canada udstedes øjeblikkeligt. Så hvis du har glemt at ansøge om det, så skynd dig ind og ansøg om det. I de fleste tilfælde bliver det udstedt med det samme. Dog kan der i teorien gå op til 72 timer. For de fleste ansøgere bliver det dog godkendt øjeblikkeligt.

Hvad koster et “ESTA” til Canada?

Prisen er 89 USD. Alt efter dollar kursen, så er prisen altså omkring 600 kroner. Hvis dit visum bliver afvist bliver du i de fleste tilfælde fuldt refunderet.

Det koster altså det samme som et ESTA til USA.

Hvad hvis jeg mellemlander i USA

Hvis du mellemlander i USA før Canada, så skal du også have et ESTA. Du kan ansøge om et ESTA herinde.

Det betyder at du altså skal have både en eTA og en ESTA. Hvis du flyver direkte til Canada fra Europa, så skal du bare have en Canada eTA.

Hvad skal jeg gøre hvis jeg bliver afvist?

De fleste bliver heldigvis godkendt. Det er faktisk kun i yderst sjældne tilfælde at rejsende bliver afvist uden grund. Man vil blive afvist hvis man står i en database over for eksempel formodede terrorister eller andre databaser over potentielle kriminelle man holder øje med.

Du vil også blive afvist hvis du svarer ‘Ja’ til nogle af deres ‘Eligibility Questions’. Disse spørgsmål er for eksempel om du har nogle smitsomme sygdomme, eller hvis du for eksempel er tidligere straffet.