Rejsetilladelse til USA

Indrejse til USA som dansk statsborger kræver en rejsetilladelse i form af en ESTA godkendelse. En rejsetilladelse er en lovpligtig forhåndsgodkendelse af visumfrie rejsende, som er med til at sikre at kun godkendte rejsende får lov at stige ombord på fly til USA.

Alle visumfrie tilrejsende skal bruge en rejsetilladelse

Alle visumfrie danske rejsende til USA skal bruge en rejsetilladelse. Det vil sige at du inden afrejse skal indhente en ESTA rejsetilladelse, hvilket kan gøres ved at udfylde en online ansøgningsformular. Du får typisk svar indenfor 1-3 arbejdsdage.

Du kan bruge en rejsetilladelse til en lang række rejseformål

En ESTA rejsetilladelse er tilstrækkeligt til langt de fleste typer rejseformål, herunder bl.a.:

  • Ferie, turisme og fornøjelse
  • Forretningsbesøg
  • Medicinsk behandling
  • Besøg hos familie og venner
  • Deltagelse i f.eks. akademiske og professionelle konferencer
  • Deltagelse i kortvarige, rekreative, uakkrediterede kurser

Du kan derimod ikke bruge en ESTA rejsetilladelse til at studere i USA, arbejde direkte for en amerikansk arbejdsgiver eller udføre journalistiske aktiviteter i USA.

Du skal også bruge en rejsetilladelse for at mellemlande i USA

Selvom du blot mellemlander i USA, også hvis du overhovedet ikke forlader lufthavnen under din flyforbindelse, så skal du stadig indhente en ESTA rejsetilladelse inden afgang. Som en tommelfingerregel, så skal nærmest alle rejsende bruge enten et visum eller en rejsetiladelse, for at få lov at stige ombord på et fly med USA som destination.

En ESTA rejsetilladelse er gyldig i op til 2 år, til ophold på op til 90 dage

Med en ESTA rejsetilladelse må du opholde dig i USA i op til 90 dage ad gangen. Denne periode omfatter også ture til nabolandene Canada og Mexico, samt de caribiske øer. Så hvis du f.eks. har brugt 50 dage i USA, 30 dage i Mexico og 10 dage i Canada, så har du nået grænsen for dit ophold, og skal på den 90. dag forlade USA.
En ESTA rejsetilladelse har en gyldighedsperiode på 2 år, eller når dit pas udløber, hvis det hænder inden da. I denne 2-årige periode kan du besøge USA så ofte som du ønsker, dog må du ikke vende tilbage til USA igen med det samme efter din hjemrejse. Hvis nogen af oplysninger på dit pas ændrer sig, som f.eks. din nationalitet, så er din eksisterende ESTA med det samme ugyldig, og du skal ansøge på ny.

Mindreårige rejsende er også pålagt kravet om rejsetilladelse

Alle besøgende til USA skal rejse på deres eget pas, og alle tilrejsende fra Visa Waiver-landene skal have enten en ESTA rejsetilladelse eller et visum. Dette gælder også for mindreårige rejsende.

Du kan nemt og hurtigt indhente en rejsetilladelse online

Hvis du skal bruge ESTA til din tur, så kan du ansøge om ESTA online, ved at udfylde ansøgningsformularen her. Du modtager herefter din godkendelsesmail med dit ansøgningsnummer på den emailadresse du angav i formularen. Du behøves ikke at printe svaret ud; i og med at ESTA systemet er fuldkommen elektronisk, er det eneste du skal bruge til indrejse dit pas. Det kan dog stadig være en god ide at gemme dit svar, så du nemt kan se hvornår din ESTA rejsetilladelse udløber.