ESTA rejsetilladelse til USA

Indrejse til USA som dansk statsborger kræver en rejsetilladelse i form af en ESTA godkendelse. En rejsetilladelse er en lovpligtig forhåndsgodkendelse af visumfrie rejsende, som er med til at sikre at kun godkendte rejsende får lov at stige ombord på fly til USA.

Alle visumfrie tilrejsende skal bruge en rejsetilladelse

Alle visumfrie danske rejsende til USA skal bruge en rejsetilladelse. Det vil sige at du inden afrejse skal indhente en ESTA rejsetilladelse, hvilket kan gøres ved at udfylde en online ansøgningsformular. Du får typisk svar indenfor 1-3 arbejdsdage.

Du kan bruge en rejsetilladelse til en lang række rejseformål

En ESTA rejsetilladelse er tilstrækkeligt til langt de fleste typer rejseformål, herunder bl.a.:

 • Ferie, turisme og fornøjelse
 • Forretningsbesøg
 • Medicinsk behandling
 • Besøg hos familie og venner
 • Deltagelse i f.eks. akademiske og professionelle konferencer
 • Deltagelse i kortvarige, rekreative, uakkrediterede kurser

Du kan derimod ikke bruge en ESTA rejsetilladelse til at studere i USA, arbejde direkte for en amerikansk arbejdsgiver eller udføre journalistiske aktiviteter i USA.

Du skal også bruge en rejsetilladelse for at mellemlande i USA

Selvom du blot mellemlander i USA, også hvis du overhovedet ikke forlader lufthavnen under din flyforbindelse, så skal du stadig indhente en ESTA rejsetilladelse inden afgang. Som en tommelfingerregel, så skal nærmest alle rejsende bruge enten et visum eller en rejsetiladelse, for at få lov at stige ombord på et fly med USA som destination.

En ESTA rejsetilladelse er gyldig i op til 2 år, til ophold på op til 90 dage

Med en ESTA rejsetilladelse må du opholde dig i USA i op til 90 dage ad gangen. Denne periode omfatter også ture til nabolandene Canada og Mexico, samt de caribiske øer. Så hvis du f.eks. har brugt 50 dage i USA, 30 dage i Mexico og 10 dage i Canada, så har du nået grænsen for dit ophold, og skal på den 90. dag forlade USA.
En ESTA rejsetilladelse har en gyldighedsperiode på 2 år, eller når dit pas udløber, hvis det hænder inden da. I denne 2-årige periode kan du besøge USA så ofte som du ønsker, dog må du ikke vende tilbage til USA igen med det samme efter din hjemrejse. Hvis nogen af oplysninger på dit pas ændrer sig, som f.eks. din nationalitet, så er din eksisterende ESTA med det samme ugyldig, og du skal ansøge på ny.

Mindreårige rejsende er også pålagt kravet om rejsetilladelse

Alle besøgende til USA skal rejse på deres eget pas, og alle tilrejsende fra Visa Waiver-landene skal have enten en ESTA rejsetilladelse eller et visum. Dette gælder også for mindreårige rejsende.

Du kan nemt og hurtigt indhente en rejsetilladelse online

Hvis du skal bruge ESTA til din tur, så kan du ansøge om ESTA online, ved at udfylde ansøgningsformularen her. Du modtager herefter din godkendelsesmail med dit ansøgningsnummer på den emailadresse du angav i formularen. Du behøves ikke at printe svaret ud; i og med at ESTA systemet er fuldkommen elektronisk, er det eneste du skal bruge til indrejse dit pas. Det kan dog stadig være en god ide at gemme dit svar, så du nemt kan se hvornår din ESTA rejsetilladelse udløber.

Hvem skal bruge en ESTA rejsetilladelse for at rejse til USA?

De fleste danske rejsende, samt andre statsborgere fra Visa Waiver-lande, skal bruge ESTA når de skal rejse til USA. Her kan du læse nøjagtigt hvilke rejsende og rejseformål der er godkendte til ESTA.

Rejsende fra Visa Waiver-lande kan ansøge om ESTA

Statsborgere fra Visa Waiver-landene kan ansøge om ESTA. Dog skal de først kunne besvare baggrundsspørgsmålene på tilfredsstillende vis. Hvis man ikke kan det, skal man i stedet ansøge om et visum.

Visa Waiver-lande:

Header_One Header_Two
Andorra Australien Belgien Brunei Chile Danmark Estland
Finland Frankrig Grækenland Holland Irland Island Italien
Japan Letland Liechtenstein Litauen Luxembourg Malta Monaco
New Zealand Norge Polen Portugal San Marino Schweiz Singapore
Slovakiet Slovenien Spanien Storbritannien Sverige Taiwan Tjekkiet
Tyskland Ungarn Østrig

De fleste rejseformål er godkendte til ESTA

Med en ESTA godkendelse kan du rejse til USA med en lang række rejseformål, herunder:

 • Turisme og ferie
 • Forretningsrejse
 • Besøge familie og venner
 • Kortvarige, uakkrediterede, rekreative kurser
 • Deltage i konferencer
 • Deltage i sociale begivenheder.

Der er dog visse aktiviteter som fortsat kræver et særligt visum, såsom:

 • Arbejde (med et ESTA kan du arbejde i USA, såfremt du er ansat og lønnet af en virksomhed i dit hjemland).
 • Studie
 • Journalistiske aktiviteter
 • Permanent ophold

Med et ESTA kan man altså nemt rejse til USA, såfremt man ikke har tænkt sig at studere på et amerikansk universitet eller arbejde for en amerikansk virksomhed.

Du skal også bruge ESTA når du mellemlander

Når du mellemlander i USA skal du også bruge ESTA. Dette gælder også selv hvis du kun har en kort flyforbindelse, og slet ikke forlader lufthavnen. Du skal ansøge om det samme type ESTA selv hvis du blot mellemlander.

Selv mindreårige rejsende skal ansøge om ESTA

Mindreårige rejsende, skal også bruge en ESTA godkendelse. Dette er tilfældet uanset om de rejser alene eller i følgeskab af deres forældre.

Visum til USA for danske rejsende

Danske statsborgerer kvalificerer sig til Visa-Waver Programmet, og dermed kan du rejse visumfrit til USA. Dette betyder at du som dansk statsborger kan ansøge om et ESTA til USA. Du har altså ikke brug for et regulært visum til USA.

Den gennemsnitlige behandlingstid for en ESTA ansøgning er 30 minutter. Dog anbefales det man ansøger om et ESTA seneste 72 timer før afgang, da der i nogle tilfælde kan gå op til 3 dage før en ansøgning er godkendt.

Et ESTA må bruges til turisme og forretningsrejse. Hvis du skal andet end disse formål i USA, så skal du ansøge om et visum til USA.

I nogle tilfælde bliver en ESTA ansøgning afvist. Du kan ikke få oplyst en årsag til hvorfor din ansøgning er blevet afvist. Hvis din ansøgning bliver afvist så skal du ansøge om et visum. En visumproces tager omkring 1 måned, og du skal til samtale på den amerikanske ambassade i København.

ESTA er en rejsetilladelse og ikke et visum

Der er mange misforståelser omkring hvad et ESTA egentlig er. Et ESTA er en elektronisk rejsetilladelse, der giver dig lov til at boarde dit fly til USA. Du kan i teorien stadig risikerer at blive afvist ved immigrationen i ankomst lufthavnen i USA.

Ved ankomsten til USA vil grænsebetjentene stille dig spørgsmål om dit ophold i USA. Hvis de er utilfredse med de svar du oplyser, eller hvis de mistænker dig for for eksempel at ville arbejde i USA eller ikke forlade USA igen, så kan du risikerer at blive afvist ved grænsen.

Hvis du bliver afvist ved ankomst til lufthavnen i USA, så vil du blive tilbageholdt indtil du kan blive sat på det næste fly ud af USA til Danmark.

Du kan læse mere om visum til USA i vores store guide.

Husk: Nu skal du også bruge ESTA ved landegrænser og havne

USA udvider per 1 oktober 2022 deres Visa Waiver-program, så det også omfatter indrejse via landegrænser og havne. Før i tiden skulle du kun bruge ESTA ved indrejse til USA via fly, dog skal rejsende nu i fremtiden også bruge ESTA til at rejse til USA via fysiske landegrænser og havne. U.S. Customs and Border Protection annoncerede den kommende ændring d. 7 april 2022.