Min ESTA ansøgning er blevet godkendt – hvad så nu?

Så snart din ESTA ansøgning er blevet godkendt, behøver du som sådan ikke foretage dig mere i forbindelse med din indrejse i USA. Dog har vi her samlet en række gode råd, som du for en sikkerheds skyld bør bekendtgøre dig  med.

Mit ESTA er blevet godkendt, hvad skal jeg foretage mig nu?

Hvis din ESTA ansøgning allerede er blevet godkendt er der ikke flere krav du skal overholde i fht. din indrejse i USA. Dog anbefaler vi at du rejsende til USA tjekker at du har et godkendt pas, at du ikke overskrider 90 dages-reglen og at du har en gyldig rejseforsikring.

Husk at man skal have et pas der lever op til indrejsekravene

For at du kan rejse til USA på en ESTA rejsegodkendelse, skal du bruge et godkendt pas. Det vil sige at dit pas skal være et biometrisk pas med en maskinlæsbar zone (MRZ) i bunden. Dette er alle danske pas udstedt siden 2012 heldigvis. Men hvis du eller en eller flere af dine medrejsende har en anden nationalitet, anbefaler vi at du tjekker om deres pas har det biometriske logo på forsiden:

Husk at 90 dages-reglen også omfatter rejser til Canada, Mexico og visse caribiske øer – også hvis man kun mellemlander i USA

Rejser til Canada, Mexico og visse caribiske øer tæller også med i din ESTA godkendelses 90 dages gyldighed, selvom du er blevet tildelt et længere ophold af selve landet. Denne regel påvirker dig såfremt du:

  • Rejser til et af de ovennævnte lande mens du allerede er i USA og derefter vender tilbage til USA
  • Mellemlander i USA på vej til og fra et af af de ovennævnte lande

Du må dermed højst opholde dig 90 dage i USA og de ovennævnte lande tilsammen.

Husk at bestille rejseforsikring

Vi anbefaler også at du som rejsende til USA bestiller en rejseforsikring der dækker alle tænkelige hospitalsomkostninger, hjemtransport, osv. Behandling i USA kan nemlig være betydeligt dyrere end i f.eks. Danmark, og det er derfor altid en god ide at have en forsikring med fuld dækning.

Skal jeg printe min ESTA godkendelse ud?

Når din ESTA ansøgning bliver færdigbehandlet, modtager du en email med svaret på din ansøgning. Det er dog ikke obligatorisk at printe den ud, da luftfartsselskaberne og grænsemyndighederne automatisk kan indhente din ESTA godkendelse ved at scanne dit pas.

Du modtager svaret på din ESTA godkendelse på email

Du modtager en godkendelsesmail når din ESTA godkendelse er blevet udstedt. I denne email fremgår din ESTA status og dit ansøgningsnummer. Du kan vælge at printe denne email ud, således at du nemmere kan huske dit ansøgningsnummer, og så du kan substantiere din ESTA status hvis der er nogen problemer med at tilgå din ansøgning ud fra dit pasnummer.

Det er ikke obligatorisk at printe din ansøgning ud

Det er dog ikke obligatorisk at udprinte din ansøgning. I og med at din ESTA godkendelse er tilknyttet dit pasnummer i systemer, kan man automatisk tjekke din ESTA status ud fra dit pas. Du kan altså sagtens rejse på en ESTA godkendelse og alene medbringe dit pas.

Det kan være godt at medbringe din godkendelsesmail til særtilfælde

Selvom at det ikke er nødvendigt at medbringe et udprint af din ESTA godkendelsesmail, så kan det ikke desto mindre være godt at medbringe den på din rejse, hvis der nu skulle opstå en situation hvor der er et problem med at finde din ESTA godkendelse i systemet (omend det er meget usandsynligt at dette skulle forekomme).
Det er altså ikke strengt nødvendigt at printe din ESTA godkendelse ud, men snarere noget den enkelte rejsende kan vælge at gøre, for at føle sig fuldstændig på den sikre side når de tager afsted på deres rejse.

Hvordan printer jeg min ESTA ud?

Når du skal rejse til USA med en ESTA godkendelse, kan det være en god ide at printe din ESTA ud på forhånd, så du har din ESTA godkendelse lige ved hånden.

Det er din godkendelsesmail som du skal printe ud

Når du ansøger om ESTA modtager du to email: En bekræftelsesmail, der blot bekræfter at vi har modtaget din ansøgning, og en godkendelsesmail med svaret på din ansøgning.
Det er godkendelsesmailen som indeholder din rejsegodkendelse og dit ansøgningsnummer, og det er dermed denne mail som vi anbefaler at du printer ud og medbringer på din rejse.

Hvordan printer jeg min ESTA godkendelse

Hvis du vil printe din godkendelse ud på din PC, så skal du blot tilgå din email klient på computeren, åbne godkendelsesmailen med dit ansøgningsnummer i, og trykke Ctrl og P på dit keyboard samtidig. Dernæst vælger du hvilken printer du vil bruge.
Hvis du skal printe emailen på din iPhone, så skal du klikke på pilen i bunden af skærmen, og dernæst vælge muligheden Print fra menuen. Herefter vælger du den printer du vil bruge.

Hvad hvis der er problemer med min printer?

Hvis du har problemer med at få din printer til at virke, kan det skyldes en af følgende årsager:

  1. Din printer eller dit styresystem skal bruge nye drivere. For at løse denne situation skal du tjekke printerens software (eller, alternativt, fabrikantens hjemmeside) eller Windows Update.
  2. Din printer kan være løbet tør for blæk. I så fald bliver du nød til at købe nye patroner, enten i et supermarked eller elektronikforhandler.
  3. Der kan være problemer med din router, som gør at du ikke kan få forbindelse til din printer. Her er den bedste løsning at tilkoble din printer med et LAN- eller USB-kabel.

Husk at det ikke er obligatorisk at printe din ESTA godkendelse ud

Hvis du har problemer med at printe din godkendelse ud, så husk på at det ikke er nødvendigt at printe din ESTA ansøgning ud. Du skal blot bruge dit pas, og så kan flyselskaberne og grænsemyndighederne derudfra verificere din ESTA status.