Mit ESTA er blevet afvist, hvordan ansøger jeg om et visum til USA?

Ind imellem oplevere danske rejsende at deres ESTA ansøgning til USA bliver afvist. I dette tilfælde skal man ansøge om et B1 visum på den amerikanske ambassade i København:

  1. Book en tid på den amerikanske ambassade i København
  2. Indbetal ansøgningsgebyret på 160 USD (1040 DKK)
  3. Tag til visumsamtale på den amerikanske ambassade
  4. Vent i gennemsnitligt 1 uge på at din visumansøgning bliver behandlet
  5. Modtag dit pas med dit visum i posten(hvis dit visum er blevet godkendt)

Jeg tror at jeg har lavet en fejl i min ESTA ansøgning, og at det er derfor at den er blevet afvist

Hvis man ved en fejl er kommet til at svare ‘Ja’ på et ‘Eligibility Question’, så kan man have fået afvist sin ESTA på et forkert grundlag.

Generelt er det vores erfaring at alle ESTA ansøgninger der har svaret ‘Ja’ til et ‘Eligibility Question’ bliver afvist. 

Ansøgere der har lavet en fejl på deres ESTA ansøgning skal lave en helt ny ansøgning, og betale ansøgningsgebyret igen.

Hvorfor er min ESTA ansøgning blevet afvist?

Der er flere årsager til at en ESTA ansøgning er blevet afvist, og den mest udbredte årsag er hvis du ikke kvalificerer dig til en ESTA. Du kvalificerer dig ikke til en ESTA hvis du ikke er statsborger i et land på Visa-Waiver landelisten, eller hvis du ikke kan svare ‘Nej’ til alle eligibility spørgsmålene.

Jeg overholder alle ESTA krav, men jeg er alligevel blevet afvist

Der er personer som bliver afvist selvom at de tror at de overholder alle ESTA krav. Årsagen er at selvom du ikke har en plettet straffeattest, så kan du stadig blive afvist. Hvis du tidligere har haft en plettet straffeattest, men den nu er ren, så vil du stadig blive afvist.

Derudover vil du blive afvist hvis du nogensinde er blevet anholdt, også selvom anholdelsen ikke førte til en dom.