Mit ESTA er blevet afvist, hvad nu?

I det yderst sjældne tilfælde at din ESTA ansøgning skulle blive afvist, så kan du stadig få mulighed for at besøge USA. Læs mere om din muligheder her.

Du kan stadig ansøge om et visum til USA

Selvom at din ESTA ansøgning er blevet afvist, betyder dette ikke nødvendigvis at du ikke har mulighed for at ansøge om et visum. ESTA ansøgningsprocessen er automatiseret, og dette betyder at mange afgørelser bliver truffet ved simpelthen at tjekke om den ansøgende lever op til en række krav, uden at kigge nærmere på den enkelte ansøgendes situation.
Hvis du derimod ansøger om et visum på den amerikanske ambassade vil du blive indkaldt til et interview, hvor du bedre kan forklare din konkrete situation. I den sammenhæng har du en bedre mulighed for at forklare hvorfor f.eks. at din rejsehistorik, straffeattest, sygdom, eller hvad end der nu har forårsaget din afvisning, ikke udgår en sikkerheds- eller sundhedsfare.
Der bliver altså lagt mere vægt på det menneskelige element i en visumansøgning, og ikke kun på om man lever op til diverse tjeklistekrav.

Visumansøgninger tager længere tid

I og med at din visumansøgning blandt andet involverer et interview på ambassade, vil det i de fleste tilfælde tage længere tid at få færdigbehandlet din ansøgning. Så i tilfælde af at du tænker at din ESTA ansøgning potentielt kunne blive afvist, så anbefaler vi at du ansøger om ESTA flere måneder i forvejen, således at du om nødvendigt kan nå at ansøge om visum som en alternativ løsning.

Husk at ansøge om det korrekte visum

Hvis du skal rejse til USA på et visum, så husk at ansøge om den rigtige type. Hvorimod at du med ESTA både kan tage på ferie og forretningsrejse, så har USA seperate visa til hhv. forretning (B-1) og turisme (B-2). Det er derfor vigtigt at du på forhånd undersøger præcis hvilke rejseformål der er tilladte under det visum som du har i sinde at ansøge om.