Må man have mad med i flyet?

Du må som udgangspunkt gerne have mad med i din håndbagage. Der er dog flyselskaber, der ikke tillader egen medbragt mad. Du må ikke tage dine egne drikkevarer med, da du ikke kan få dem med igennem security. Drikkevarer kan du med fordel købe i afgangshallen. Ved at købe dine drikkevarer i afgangshallen kan du sparer penge, da de oftest er langt dyrere i flyet.

Da maden hos de fleste flyselskaber er meget kedelig, og måske ikke lige er noget for din smag, så anbefaler vi at du smører en madpakke, som du kan tage med ombord på flyet. Du kan også med fordel tage frugter med.

Mad du ikke kan have med i flyet

Før du kommer ombord på flyet skal du igennem security. Her vil din håndbagage blive undersøgt for væsker. Desværre anses madvarer som er delvist flydende også som væsker. Det betyder blandt andet at du for eksempel ikke kan tage supper, gryderetter, saucer og sammenkogte retter med.

Babymad

Hvis du har et lille barn med, og du ønsker at tage babymad med ombord på flyet, så kan du være helt rolig. Du må gerne have babymad med, og ligeså meget som du vil. For passagere uden spædbørn gælder at du maksimalt må have én liter væske med fordelt på 10 poser á 100 ml. Hvis du har et barn med på under 2 år, så må du gerne tage babymad, mælk, frugtjuice og destilleret vand med, uden at skulle tænke på disse begrænsninger. Husk dog at gøre opmærksom på det i security.

Må man tage mad med i kufferten

Som udgangspunkt må du gerne tage mad med i din kuffert. Hvis du for eksempel tager til Australien anbefales det ikke at du gør dette, da Australien har meget strenge krav til indførsel af fødevarer. Du skal derfor tjekke om du må tage fødevarer med til din destination.