Må jeg tage min medicin med til USA?

Det er dit eget ansvar at undersøge om du må tage medicin med på din rejse til USA. Det er altid vigtigt at du sørger for at få den korrekte dokumentation med. Du skal kunne dokumenterer at den medbragte medicin er til eget forbrug.

Medicinattest fra egen læge

Det er som udgangspunkt altid en god idé at sørge for at få en medicinattest fra din læge, uanset rejsedestination. Det anbefales at du får din læge til at skrive en attest som angiver følgende:

  • Dit fulde navn, fødselsdag og pasnummer
  • Hvad det er du behandles for
  • Hvad du behandles med (dette skal inkluderer styrken og navnet på medikamentet)
  • Attesten bør altid skrives på engelsk når du skal til USA (ellers anbefales det at få den skrevet på det lokale sprog)
  • Du skal forbi Udenrigsministeriet og få legaliseret attesten (stemplet)
  • Du skal ikke tage din medicin op og tage den i andre beholdere, du skal rejse med din medicin i den originale emballage

OBS: Lægen skal på attesten nævne at medicinen bliver benyttet under instrukser fra din læge, og at medicinen er nødvendig for din fysiske trivsel.

Derudover anbefales det at du kun tager den mængde medicin med som du skal bruge på din rejse.

Få sendt medicin med posten

Det er aldrig en god idé at få tilsendt medicin med posten. Står du i en særlig situation bør du altid undersøge reglerne fra både afsender og modtager land.

Medicin fra udlandet til Danmark

Hvis du skal til Danmark fra udlandet, og hvis du har medicin med, så bør du altid henvende dig til Lægemiddelstyrelsen. Deres kontaktinformationer er følgende:

Du kan læse meget mere om indrejse regler til USA her.

Kilder:

https://dk.usembassy.gov/u-s-citizen-services/prescription-medicinealcoholminor-traffic-offensesfirearms/?_ga=2.57053034.1762779129.1569606418-2140122112.1512505300