Legater til studie i USA

I denne artikel kigger vi nærmere på legater til studie i USA. Hvis du overvejer at studerer i USA, så bør du med det samme undersøge mulighederne for at ansøge om et legat.

OBS: Fonde og legater bliver af udbyderne opdateret regelmæssigt. Informationerne herunder kan derfor være forældede. Vi anbefaler at du selv ser om der er kommet flere eller andre muligheder for legater.

Fullbright Center

Fullbright Center tilbyder 5 forskellige typer legater til danske studerende, som ønsker at studerer i USA:

  • Fulbright Master Scholarship: Du kan modtage dette stipendium hvis du er studerende på et udvekslingsprogram og hele uddannelser på kandidatniveau. Det er påkrævet at den studerende er underlagt undervisningsgebyrer for at være støtteberettigede.
  • The Fulbright Ph.D. Scholarship: Et stipendium til Ph.d. studerende på universiteter i USA
  • Fulbright Joint Grants: Dette er et gruppe stipendium, også kaldt ‘Joint Grants’, og det tilbydes i samarbejde kommisionen og amerikanske universiteter.

Læs mere og find opdateret information hos Fullbright Center.

The American-Scandinavian Foundation

Denne fond har i mere end 100 år arbejdet på at styrke forholdet mellem de skandinaviske lande og USA. De tilbyder legater på helt op til USD 10.000 per legat.

En af de ældre fonde i USA. Fonden blev etableret i starten af 1900 tallet og tildelte det første legat i 1912.

Danske kandidat og postgraduate studerende der ønsker at studerer eller forske i USA kan ansøge.

Du anbefales at søge om et “ASF Fellowships & Grants for Danish Citizens”. Det hele foregår elektronisk, og på engelsk via fondens egen elektroniske ansøgningsystem.

Du kan læse mere hos American-Scandinavian Foundation.

Andre legater

Du bør også tage et nærmere kig på Rebild Scholarships og Henrik og Emilie Ovesens Fonden.

SU til studie i USA

Du har mulighed for at tage din SU med til udlandet, USA inkluderet. Det anbefales at du vælger en uddannelse i USA som er med i “Fast Track” programmet. Du kan læse mere på SU.dk.