Kan jeg bruge mit debit og kreditkort i USA?

Hvert år rejser tusindevis af danskere til USA. I denne artikel tager vi et nærmere kig på de betalingsmetoder de bruger i USA.

I USA kan du de fleste steder betale med både MasterCard, VISA og Amex. Derudover er kontanter, USD, en helt normal betalingsmetode.

Kan jeg bruge mit Visa Dankort i USA?

Fordelen ved et Visa Dankort er at det faktisk er 2 kort i 1 kort. Det har en VISA del og et Dankort del. Du kan derfor sagtens bruge det i USA. De fleste forretninger tager imod Visa.

Du kan ikke bruge et rent Dankort i USA. De fleste banker droppede dog det rene Dankort i 2014. Det betyder at hvis dit Dankort bare har et Visa logo på også, så kan du altså bruge Visa delen i USA.

Kan jeg bruge mit Visa Electron og MasterCard Debit i USA?

Ja. MasterCard og VISA er sammen med AMEX de mest udbredte betalingskort i USA. Du kan derfor sagtens hæve penge i hæveautomater, betale med dine kort i restauranter og forretninger.

Pas på: Brug ikke vekselbureauer i lufthavnen

Lad være at bruge vekselbureauerne. Du skal bruge en dansk bank. Vekselbureauerne giver dig meget dårlige priser, og du kan opleve at miste alt fra et par hundrede kroner og helt op til et par tusinde kroner, alt efter hvor mange penge du vælge at veksle. Vælg derfor altid en dansk traditionel bank. Vi anbefaler Danske Bank.

Veksle penge i lufthavnen og spar tid

Du kan med fordel veksle penge fra DKK til USD i Københavns Lufthavn. Du kan for eksempel bruge Danske Bank.

Husk som tidligere nævnt at du ikke skal bruge vekselbureauerne.

Husk at aktiverer dit betalingskort til udlandet

Kortsikkerhed er af højeste prioritet hos de danske banker. Det er også derfor at Danmark er et af de lande med mindst kreditkort svindel. Det betyder også at din betalingskort i de fleste banker ikke er aktiveret til brug uden for Danmark eller EU. Hos Danske Bank kan man for eksempel via deres Danske Bank app aktiverer kortbetalinger i USA. Det er derfor vigtigt at du aktiverer USA i din mobilapp eller ringer til din bank og fortæller dem at du har tænkt dig at rejse til USA og bruge dit kreditkort der.