Jeg har mistet mit ESTA hvordan finder jeg det igen?

Når du rejser til USA, så behøves du ikke at medbringe et udprint eller anden form for dokumentation for din ESTA status. Det er muligt for såvel grænsemyndighederne som luftfartsselskaberne automatisk at tjekke din ESTA status alene ud fra dit pas. Af denne grund kan du ikke miste dit ESTA såfremt du allerede har fået godkendt din ansøgning.

Hvad skal jeg bruge for at dokumentere at jeg har ESTA?

Når du rejser til USA på en ESTA rejsegodkendelse, så skal du blot bruge dit pas, og derudfra kan de relevante autoriteter automatisk indhente din godkendelse i systemet. Det er altså ikke nødvendigt at medbringe et udprint eller skrive dit ansøgningsnummer ned. Med det sagt er det selvfølgelig vigtigt at du er sikker på at din ansøgning er godkendt og ikke blot indsendt, og at din ansøgning ikke allerede er udløbet (en ESTA godkendelse kommer normalt med en 2-årig gyldighedsperiode, såfremt ens pas ikke udløber inden da).

Hvad gør jeg hvis jeg alligevel gerne vil tjekke min ESTA status?

Hvis du ikke desto mindre stadig gerne vil tjekke din ESTA status, hvis du f.eks. ikke er sikker på om din ansøgning er godkendt, eller hvis du ikke ved om den allerede er udløbet, så er dette muligt ved enten selv at tjekke din ESTA status ud fra dine pasoplysninger. Du kan også blot ansøge om et nyt ESTA.

Husk at tjekke din email indbakke

Hvis du ikke kan finde din ESTA godkendelse på din computer, så er en mulighed at tjekke indbakken på diverse email konti du har. Tjek evt. også dit spam-filter. Såfremt du har ansøgt om ESTA tidligere, har du med sikkerhed modtaget svar på email.