Hvornår skal jeg være i lufthavnen hvis jeg skal til USA?

Officielt anbefales det at møde op i lufthavnen 3 timer før afgang. Så har du både tid til at indskrive din bagage, og nyde din tid i lufthavnen uden stress og jag. Hvis man ikke skal indskrive sin bagage, og hvis man har mulighed for at lave online checkin før ankomst til lufthavnen, så kan man selvfølgelig møde op senere. Det er dog altid ens eget ansvar at man når sit eget fly.

Hvis du flyver uden bagage

Hvis du kan check-in online, og du ikke har noget indskreven bagage, så kan du være i lufthavnen 2 timer før afgang.

Årsagen til at du skal være 2 timer før afgang i lufthavnen, er at du både skal finde din vej igennem lufthavnen, og at du skal igennem security.

Hvornår lukker check-in

De fleste flyselskaber lukker check-in 60 minutter før afgang. Dog anbefaler flyselskaberne at du ankommer til check-in allerede 3 timer før afgang ved flyrejser til USA.

Særlig assistance og kæledyr

Hvis du har anmodet om særlig assistance eller service til uledsagede børn, så bør du afsætte endnu mere tid end de anbefalede tider.

Det samme gælder hvis du rejser med kæledyr. Vi anbefaler at du afsætter en ekstra time.

Fanget i trafikken

Det er altid smart at komme afsted i ordentlig tid. Der kan altid komme uforudsete forsinkelser. Det kan være at du bliver fanget i en trafikprop, eller at der sker en uforudset trafikulykke, som gør at din transporttid til lufthavnen bliver længere end forventet.

Ovenstående er en af årsagerne til at det er en god idé at gå efter at ankomme til lufthavnen 3 timer før afgang. Dette giver en ekstra tidsrum, så hvis man for eksempel bliver fanget i en trafikprop, så kan man med stor sandsynlighed stadig nå at komme frem til lufthavnen.

Du kan med fordel holde dig opdateret om trafikken hos Vejdirektoratet.