Hvorfor er status på min ESTA ansøgning ‘Pending’ / ‘Afventer’?

Langt de fleste ESTA ansøgninger bliver automatisk godkendt af systemet den samme dag, men et fåtal af ansøgere bliver i stedet tildelt ‘Pending’ /‘Afventer’ status, i hvilket tilfælde der kan gå op til tre dage før de får svar på deres ansøgning.

Hvilke faktorer afgør ens ESTA status?

Det er ikke muligt at give et konkret svar om hvorfor en specifik ansøgning er blevet udvalgt til nærmere gennemgang. ESTA systemet er baseret på en algoritme der automatisk bestemmer ens status algoritmisk ved at scanne en række databaser for oplysninger om ansøgeren.

Selv ansøgere uden nogen tidligere overtrædelser kan blive udvalgt til manuel gennemgang

Hvis du tidligere har overskredet det tilladte ophold i USA, er der større risiko for din ansøgning bliver sendt til manuel gennemgang. Men selv rejsende som har sagt nej til alle baggrundsspørgsmålene kan stadig blive udvalgt til manuel gennemgang.

Udvælgelseskriterierne er fortrolige

Af sikkerhedsmæssige årsager er udvælgelseskriterierne fortrolige. Derfor kan man ikke vide hvilke faktorer der har indvirkning på kategoriseringen. Af denne årsag tilråder vi alle ansøgere at ansøge i god tid, da man aldrig kan være forvisset om nøjagtig hvor lang tid ens ansøgning kommer til at tage.

Du kan ikke få at vide hvorfor din ansøgning ‘afventer’

Af denne grund er det ikke muligt at få svar på hvorfor ens ansøgning står som ‘afventer’ (‘pending’), omend du får en besked hvis der er behov for uddybende informationer for at behandle din ansøgning. Du bliver derfor blot nød til at vente et par dage indtil du får et svar vedrørende din ansøgning.