Hvorfor bliver jeg spurgt indtil mine sociale medier i min ESTA ansøgning?

Som ESTA ansøger bliver man nu spurgt ind til ens sociale medier når man udfylder ansøgningsformularen. Men hvorfor er det nødvendigt?

Informationer fra de sociale medier bruges til at bekræfte oplysningerne fra din ansøgning

Oplysningerne fra dine konti på de sociale medier kan bl.a. bruges til at bekræfte de oplysninger du har angivet i din ansøgning. Så hvis der opstår tvivl om f.eks. dit rejseformål, eller nogen af de andre informationer du har delt, så kan informationerne fra din profil og dine opslag blive brugt som bekræftelse.

Informationer fra de sociale medier bruges også til at opdage potentielle trusler

Ved at bruge informationer fra de sociale medier er det også nemmere for grænsemyndighederne at opdage tilrejsende som potentielt kan udgøre en sikkerhedsfare.

Grænsemyndighederne har kun adgang til dine offentligt tilgængelige opslag

Når du deler dine konti på de sociale medier, så har myndighederne kun adgang til de informationer og opslag, som er offentligt tilgængelige på din profil. Dog kan du ved ankomst blive bedt om at udlevere din telefon, og i så fald kan alle beskeder, billeder, data, emails, opslag, m.m. på din telefon blive brugt til at vurdere din sag.

Det er valgfrit om du vil dele dine konti på de sociale medier

Husk på at det er valgfrit om du vil dele dine konti på de sociale medier. Såfremt du af den ene eller anden grund ikke ønsker at dele informationer om dine konti, kan du simpelhen sige “Nej” til spørgsmålet. Dog skal du huske på at informationer fra de sociale medier også potentielt kan blive brugt til at bekræfte dine svar, således at du i visse tilfælde kan have en større chance for at få din ansøgning godkendt.