Hvordan ved jeg om mit ESTA er blevet godkendt?

Når du ansøger om ESTA får du altid dit svar per email, på den emailadresse du angav i ansøgningsformularen.

Din ansøgning kan i visse tilfælde tage længere tid – op til 3 arbejdsdage

Hvis du ikke med det samme har fået svar på din ESTA ansøgning, så husk på at der kan gå op til 3 arbejdsdage før du får svar. Svartiden kommer nemlig an på om din ansøgning bliver automatisk godkendt (i hvilket tilfælde du får svar indenfor 1 arbejdsdag) eller om din ansøgning er blevet udvalgt til nærmere gennemgang (hvilket kan forlænge behandlingstiden til op til 3 arbejdsdage).
Af denne grund skal du ikke bekymre dig, selvom der er gået en dag eller to uden du har fået svar. Det er meget normalt at en ansøgning skal igennem manuel behandling, og langt de fleste ansøgninger ender med at blive godkendt i sidste ende.

Husk at angive din emailadresse uden stavefejl i din ansøgning

Det er meget vigtigt at du angiver din emailadresse helt nøjagtigt, og uden nogen som helst stavefejl. Hvis din emailadresse er angivet fejlagtigt, kan dette betyde at du ikke modtager svaret på din ansøgning. Dobbelttjek derfor at du har angavet din email korrekt, inden at du indsender din ansøgning.

Husk at tjekke din spam-mappe på din email-klient

Hvis du ikke har fået svar på din ansøgning indenfor 3 arbejdsdage, så tjek først spam-mappen på din email-klient, inden du tager kontakt til kundeservice. Det hænder nemlig at godkendelsesmailen fejlagtigt havner i ansøgerens spam-mappe, alt afhængig af hvilken emailtjeneste de bruger.