Hvordan tjekker jeg status på min ESTA ansøgning?

Hvis du har ansøgt om ESTA online og du ikke har modtaget et svar indenfor et par timer, kan det skyldes at din ansøgning er blevet udvalgt til manuel gennemgang.

Hvor længe tager det normalt at få ESTA?

Det tager for de flestes vedkommende normalt kun et par timer før de får svar på deres ansøgning. Der går dog altid lidt tid før man får svar på sin ansøgning, selv hvis ens ansøgning ikke skal igennem et manuelt tjek. Vi anbefaler derfor at du mindst venter et par timer, inden at du begynder at undersøge din ESTA status.

Hvorfor tager min ansøgning længere tid?

Hvis du stadig ikke har fået svar på din ESTA ansøgning indenfor et par timer, kan det skyldes at din ansøgning er blevet udvalgt til manuel gennemgang. Dette kan være grundet flere forskellige faktorer, og er normalt ikke grundlag for bekymring. Langt de fleste ansøgninger ender til sidst med at blive godkendt. Hvis din ansøgning trækker ud kan det også blot skyldes at ESTA systemet gennemgår periodisk vedligeholdelse, og at systemet i den forbindelse er nede. I så fald fortsættes behandlingen af din ansøgning så snart systemet er klar igen.

Kan jeg se hvad status er på min ansøgning?

Hvis du ønsker at tjekke status på din ansøgning kan du gøre dette ved at kontakte kundeservice på email. Du kan få at vide om din ESTA ansøgning stadig er under behandling, men du kan ikke få at vide hvorfor din ansøgning er blevet udvalgt til manuel behandling, da dette afgøres automatisk, og den bagvedlæggende beslutningsproces ikke er offentlig.

Hvis vi mangler informationer får du en email

Du bliver underrettet på din emailadresse, såfremt der er behov for yderligere oplysninger for at færdigbehandle din ansøgning.

Du behøves ikke selv at tjekke din status

Det er i det fleste tilfælde ikke nødvendigt selv at tjekke ens status. Det er der flere grunde til:

  • Du kan ikke få at vide hvorfor din ansøgning er blevet udvalgt til manuel gennemgang. Du får blot at vide at din ansøgning fortsat afventer en endelig afgørelse.
  • Du kan ikke få at vide hvornår din ansøgning bliver færdigbehandlet, udover at det normalt tager op til tre dage.
  • Du får en email så snart din ansøgning er blevet færdigbehandlet.

For de fleste rejsendes vedkommende er det dermed nemmere blot at vente på at deres ansøgning er blevet færdigbehandlet eller de bliver spurgte om uddybende svar.