Tjek din ESTA-status online

Du kan tjekke hvad status er på din ESTA ansøgning online. Dette er dog ikke nødvendigt, da du automatisk bliver underettet så snart din ansøgning er godkendt. Hvis du alligevel ønsker selv at tjekke din status, kan du herunder læse hvordan du slår den op online.

Hvordan tjekker jeg status på min ESTA ansøgning?

Hvis du har ansøgt om ESTA online og du ikke har modtaget et svar indenfor et par timer, kan det skyldes at din ansøgning er blevet udvalgt til manuel gennemgang.

Hvor længe tager det normalt at få ESTA?

Det tager for de flestes vedkommende normalt kun et par timer før de får svar på deres ansøgning. Der går dog altid lidt tid før man får svar på sin ansøgning, selv hvis ens ansøgning ikke skal igennem et manuelt tjek. Vi anbefaler derfor at du mindst venter et par timer, inden at du begynder at undersøge din ESTA status.

Hvorfor tager min ansøgning længere tid?

Hvis du stadig ikke har fået svar på din ESTA ansøgning indenfor et par timer, kan det skyldes at din ansøgning er blevet udvalgt til manuel gennemgang. Dette kan være grundet flere forskellige faktorer, og er normalt ikke grundlag for bekymring. Langt de fleste ansøgninger ender til sidst med at blive godkendt. Hvis din ansøgning trækker ud kan det også blot skyldes at ESTA systemet gennemgår periodisk vedligeholdelse, og at systemet i den forbindelse er nede. I så fald fortsættes behandlingen af din ansøgning så snart systemet er klar igen.

Kan jeg se hvad status er på min ansøgning?

Hvis du ønsker at tjekke status på din ansøgning kan du gøre dette ved at kontakte kundeservice på email. Du kan få at vide om din ESTA ansøgning stadig er under behandling, men du kan ikke få at vide hvorfor din ansøgning er blevet udvalgt til manuel behandling, da dette afgøres automatisk, og den bagvedlæggende beslutningsproces ikke er offentlig.

Hvis vi mangler informationer får du en email

Du bliver underrettet på din emailadresse, såfremt der er behov for yderligere oplysninger for at færdigbehandle din ansøgning.

Du behøves ikke selv at tjekke din status

Det er i det fleste tilfælde ikke nødvendigt selv at tjekke ens status. Det er der flere grunde til:

  • Du kan ikke få at vide hvorfor din ansøgning er blevet udvalgt til manuel gennemgang. Du får blot at vide at din ansøgning fortsat afventer en endelig afgørelse.
  • Du kan ikke få at vide hvornår din ansøgning bliver færdigbehandlet, udover at det normalt tager op til tre dage.
  • Du får en email så snart din ansøgning er blevet færdigbehandlet.

For de fleste rejsendes vedkommende er det dermed nemmere blot at vente på at deres ansøgning er blevet færdigbehandlet eller de bliver spurgte om uddybende svar.

Hvad er mit ESTA ansøgningsnummer?

Alle ESTA godkendelser får automatisk tildelt et ansøgningsnummer. Med dette nummer kan du nemmere tjekke status på din ESTA. Men i og med at din ESTA godkendelse er tilknyttet dit pasnummer, så skal du ikke bruge dette nummer for at bevise din ESTA status, da grænsemyndighederne blot kan scanne dit pas og på den måde se din ESTA godkendelse.

Dit ansøgningsnummer skal kun bruges til at tjekke status

Dit ansøgningsnummer for din ESTA godkendelse er hovedsageligt til eget brug, til hvis du vil tjekke din ansøgningsstatus, eller hvis du f.eks. vil se hvor lang gyldighedsperiode der er tilbage på din ESTA godkendelse.
Derimod skal du ikke bruge dit ESTA ansøgningsnummer til når du skal boarde dit fly eller til ankomst i USA. Din ESTA godkendelse er nemlig allerede tilknyttet dit pasnummer i systemet, og det er derfor muligt at scanne dit pas og derigennem indhente din ESTA godkendelse.

Dit ansøgningsnummer fremgår af godkendelsesmailen

Du modtager dit ESTA ansøgningsnummer i godkendelsesmailen, samtidig med at du får svar på din ansøgning. Der kan altså derfor godt gå et par dage før du får dit ansøgningsnummer, i tilfælde af at din ansøgning trækker ud.

Du kan stadig tjekke din status uden dit ansøgningsnummer

Hvis du skal tjekke din ansøgning inden du har fået dit ansøgningsnummer, så kan det sagtens lade sig gøre. Du skal blot bruge en række yderligere oplysninger, såsom dit pasnummer, fødselsdato, m.m.

Du kan vælge at medbringe udprint af godkendelsesmailen

Det er op til den enkelte rejsende om de ønsker at printe mailen med deres ansøgningsnummer ud og tage med på deres rejse. Man skal ikke bruge sit ansøgningsnummer for at komme igennem grænsekontrollen i USA, men det kan selvfølgelig stadig være godt at have en ekstra måde at bevise sin status på i en ekstraordinær situation.

Jeg har mistet mit ESTA svar, hvordan finder jeg det igen?

Når du rejser til USA, så behøves du ikke at medbringe et udprint eller anden form for dokumentation for din ESTA status. Det er muligt for såvel grænsemyndighederne som luftfartsselskaberne automatisk at tjekke din ESTA status alene ud fra dit pas. Af denne grund kan du ikke miste dit ESTA såfremt du allerede har fået godkendt din ansøgning.

Hvad skal jeg bruge for at dokumentere at jeg har ESTA?

Når du rejser til USA på en ESTA rejsegodkendelse, så skal du blot bruge dit pas, og derudfra kan de relevante autoriteter automatisk indhente din godkendelse i systemet. Det er altså ikke nødvendigt at medbringe et udprint eller skrive dit ansøgningsnummer ned. Med det sagt er det selvfølgelig vigtigt at du er sikker på at din ansøgning er godkendt og ikke blot indsendt, og at din ansøgning ikke allerede er udløbet (en ESTA godkendelse kommer normalt med en 2-årig gyldighedsperiode, såfremt ens pas ikke udløber inden da).

Hvad gør jeg hvis jeg alligevel gerne vil tjekke min ESTA status?

Hvis du ikke desto mindre stadig gerne vil tjekke din ESTA status, hvis du f.eks. ikke er sikker på om din ansøgning er godkendt, eller hvis du ikke ved om den allerede er udløbet, så er dette muligt ved enten selv at tjekke din ESTA status ud fra dine pasoplysninger. Du kan også blot ansøge om et nyt ESTA.

Husk at tjekke din email indbakke

Hvis du ikke kan finde din ESTA godkendelse på din computer, så er en mulighed at tjekke indbakken på diverse email konti du har. Tjek evt. også dit spam-filter. Såfremt du har ansøgt om ESTA tidligere, har du med sikkerhed modtaget svar på email.

Hvorfor er status på min ESTA ansøgning ‘Pending’ / ‘Afventer’?

Langt de fleste ESTA ansøgninger bliver automatisk godkendt af systemet den samme dag, men et fåtal af ansøgere bliver i stedet tildelt ‘Pending’ /‘Afventer’ status, i hvilket tilfælde der kan gå op til tre dage før de får svar på deres ansøgning.

Hvilke faktorer afgør ens ESTA status?

Det er ikke muligt at give et konkret svar om hvorfor en specifik ansøgning er blevet udvalgt til nærmere gennemgang. ESTA systemet er baseret på en algoritme der automatisk bestemmer ens status algoritmisk ved at scanne en række databaser for oplysninger om ansøgeren.

Selv ansøgere uden nogen tidligere overtrædelser kan blive udvalgt til manuel gennemgang

Hvis du tidligere har overskredet det tilladte ophold i USA, er der større risiko for din ansøgning bliver sendt til manuel gennemgang. Men selv rejsende som har sagt nej til alle baggrundsspørgsmålene kan stadig blive udvalgt til manuel gennemgang.

Udvælgelseskriterierne er fortrolige

Af sikkerhedsmæssige årsager er udvælgelseskriterierne fortrolige. Derfor kan man ikke vide hvilke faktorer der har indvirkning på kategoriseringen. Af denne årsag tilråder vi alle ansøgere at ansøge i god tid, da man aldrig kan være forvisset om nøjagtig hvor lang tid ens ansøgning kommer til at tage.

Du kan ikke få at vide hvorfor din ansøgning ‘afventer’

Af denne grund er det ikke muligt at få svar på hvorfor ens ansøgning står som ‘afventer’ (‘pending’), omend du får en besked hvis der er behov for uddybende informationer for at behandle din ansøgning. Du bliver derfor blot nød til at vente et par dage indtil du får et svar vedrørende din ansøgning.

Hvordan ved jeg om mit ESTA er blevet godkendt?

Når du ansøger om ESTA får du altid dit svar per email, på den emailadresse du angav i ansøgningsformularen.

Din ansøgning kan i visse tilfælde tage længere tid – op til 3 arbejdsdage

Hvis du ikke med det samme har fået svar på din ESTA ansøgning, så husk på at der kan gå op til 3 arbejdsdage før du får svar. Svartiden kommer nemlig an på om din ansøgning bliver automatisk godkendt (i hvilket tilfælde du får svar indenfor 1 arbejdsdag) eller om din ansøgning er blevet udvalgt til nærmere gennemgang (hvilket kan forlænge behandlingstiden til op til 3 arbejdsdage).
Af denne grund skal du ikke bekymre dig, selvom der er gået en dag eller to uden du har fået svar. Det er meget normalt at en ansøgning skal igennem manuel behandling, og langt de fleste ansøgninger ender med at blive godkendt i sidste ende.

Husk at angive din emailadresse uden stavefejl i din ansøgning

Det er meget vigtigt at du angiver din emailadresse helt nøjagtigt, og uden nogen som helst stavefejl. Hvis din emailadresse er angivet fejlagtigt, kan dette betyde at du ikke modtager svaret på din ansøgning. Dobbelttjek derfor at du har angavet din email korrekt, inden at du indsender din ansøgning.

Husk at tjekke din spam-mappe på din email-klient

Hvis du ikke har fået svar på din ansøgning indenfor 3 arbejdsdage, så tjek først spam-mappen på din email-klient, inden du tager kontakt til kundeservice. Det hænder nemlig at godkendelsesmailen fejlagtigt havner i ansøgerens spam-mappe, alt afhængig af hvilken emailtjeneste de bruger.