Hvordan påvirker coronavirus-situationen ESTA? (opdateret juni 2021)?

USA har fortsat et indrejseforbud i kraft for rejsende der indenfor de seneste 14 dage har opholdt sig i bl.a. Schengenområdet (herunder Danmark). Det er dog fortsat muligt at ansøge om ESTA til fremtidige rejser.

Indrejsegforbuddet gælder fortsat

Den amerikanske regering har pga. coronavirus-krisen indført et indrejseforbud mod rejsende som der indenfor de sidste 14 dage har opholdt sig i et af følgende steder:

  • Schengenområdet (heriblandt Danmark)
  • Brasilien
  • Indien
  • Iran
  • Irland
  • Kina
  • Storbritannien
  • Sydafrika

Rejsende bosat i disse lande kan altså ikke rejse direkte til USA fra deres hjemland. Dog er det i princippet muligt at rejse til et tredjeland som ikke er omfattet af forbuddet, og så rejse videre derfra til USA efter 14 dages karantæne i tredjelandet.

Du kan stadig søge om ESTA

Selvom at du ikke kan rejse direkte fra dit hjemland til USA, betyder det ikke at du ikke kan ansøge om ESTA. Hvis du vil rejse til USA igennem et tredjeland, eller efter at indrejseforbuddet er ophævet, så kan du stadig ansøge om ESTA nu. En ESTA godkendelse gælder i op til 2 år, så du kan sagtens allerede ansøge nu selvom du først har tænkt dig at rejse til USA til næste år.

Den amerikanske regering overvejer at løsne restriktionerne

Den amerikanske regering er i øjeblikket midt i overvejelser omkring at løsne restriktionerne overfor rejsende fra Schengenlandene, men der er endnu ikke blevet truffet nogen afgørelse omkring hvornår grænserne bliver genåbnet for europæiske rejsende. Det virker dog højst sandsynligt at USA før snarere end senere genåbner, efterhånden som flere og flere borgere på begge sider af Atlanterhavet får deres vaccination, og efterhånden som antallet af nye tilfælde gradvist falder.

Hold dig løbende opdateret

Du kan løbende tjekke denne artikel for de nyeste opdateringer vedrørende situationen. Hvis du har planer om at rejse til USA snarligt anbefaler vi at du løbende holder øje med alle nye informationer, da situationen forventes at ændre sig snarligt på grund af nye udviklinger i antal vaccinerede.