Hvordan får man et visum til USA?

Danske statsborgere har visumfri adgang til USA i forbindelse med turisme og forretningsrejser i op til 90 dage ad gangen. Du behøver derfor ikke ansøge om et traditionelt visum til USA, men skal i stedet ansøge om et ESTA visa

Hvis du ikke kvalificerer dig til Visa-Waiver programmet, så skal du i stedet søge om et visum til USA.

Visum hvis du ikke kan få ESTA

Hvis du desværre ikke kan få ESTA, hvis du for eksempel ikke har kunne svarer nej til alle “Eligibility Questions”, så skal du ansøge om et traditionelt visum. Dette indebærer at du udfylder en formular DS-160, betaler et ikke-refunderbart visumgebyr og booker en samtale på den amerikanske ambassade i København.

Du kan læse meget mere om processen i denne artikel.

Prismæssigt er det meget dyrere

Prismæssigt kan det være en mavepuster at skulle betale for et visumgebyr. Sammenlignet med prisen for ESTA, så kan et regulært turistvisum til USA være en dyr omgang. For eksempel koster ESTA 14 USD eksklusiv servicegebyr, og et visum koster 160 USD eksklusiv servicegebyr.

Hvad hvis mit visum til USA bliver afvist

Hvis dit visum til USA bliver afvist, så kan det være svært nogensinde at blive godkendt. Dog bør du forhøre dig om hvorfor de har afvist dig, og prøve igen på et andet tidspunkt.

Noget andet der er negativt er at du desværre ikke får refunderet dit visumgebyr. Årsagen er at det visumgebyr som du har betalt på 160 USD ikke dækker for et visum. Gebyret dækker for en visumsamtale. Så ligegyldigt udfaldet af din visumsamtale, så får du ikke refunderet det gebyr du har betalt, for at få lov til at komme til visumsamtale.

Jeg ønsker at arbejde og bo i USA

Hvert år drager flere hundrede danskere til USA for enten et bo permanent i USA eller for at arbejde midlertidigt i USA. Det kan være svært at få opholdstilladelse til USA. Du må ikke arbejde i USA på en ESTA eller et turistvisum.