Hvordan ansøger om jeg om et turistvisum til USA fra Danmark?

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til USA under Visa-Waver programmet. Det betyder at du ikke behøver at ansøge om et turistvisum til USA, hvis du kvalificerer dig til et ESTA. Et ESTA tager cirka 20 minutter at ansøge om online, og du får svar på din ansøgning efter cirka 25 minutter. 

Hvor længe må jeg opholde mig i USA på et ESTA

Danskere som kvalificerer sig til ESTA, og har et godkendt ESTA, må opholde sig i USA i op til 90 dage ad gangen. Et ESTA er gyldigt i op til 2 år, eller til når dit pas udløber. Du kan i teorien flyve ud af USA efter 90 dage, og kort efter returnerer og opholde dig i 90 dage yderligere. Dog skal du være opmærksom på at grænsevagterne med stor sandsynlighed vil undre sig, og spørge dig yderligere indtil hvordan du har råd til det. Du må nemlig ikke påtage dig arbejde imens du er i USA på et ESTA.

Danskere er visumfritaget, og kan besøge USA uden et visum. Dog skal danskere have et godkendt og gyldigt ESTA for at rejse til USA. Et ESTA er forkortelsen for ‘Electronic System Travel Authorizaton’. Altså en elektronisk rejsetilladelse. Du får ikke lov til at gå ombord på dit fly til USA, hvis du ikke har et godkendt ESTA.

Hvem kvalificerer sig til et ESTA

Som udgangspunkt kan alle danske statsborgere ansøge om et ESTA, som gennemsnitligt bliver udstedt efter cirka 25 minutter. 

Et ESTA kan du bruge i forbindelse med turisme eller forretningsrejse i USA. Hvis du rejser i forbindelse med en forretningsrejse, så er det vigtigt, at du er klar over at du ikke må arbejde i USA.

Du kvalificerer dig ikke til et ESTA hvis du for eksempel ikke kan svarer ‘Nej’ til alle ‘Eligibility Questions’. Der er dog nogle undtagelser.

Mit ESTA er blevet afvist hvad skal jeg gøre

Hvis dit ESTA er blevet afvist, så skal du ansøge om et visum på den amerikanske ambassade. Du kan læse mere om hvordan man ansøger om et visum herinde.