Hvor mange kontanter må man have med til USA?

Det kan være en udemærket idé at tage kontanter med til USA. Du kan for eksempel veksle DKK til USD i Københavns Lufthavn. Her anbefaler vi at du undgår vekselbureauerne, og bruger en af de traditionelle banker. Ellers kan du risikerer at blive snydt med utroligt dårlige vekselrater.

Du kan tage relativt mange kontanter med til USA uden at der vil ske noget. Som udgangspunkt skal du prøve at holde dig under et beløb der svarer til 10.000 EUR eller cirka 75.000 DKK. Ligeså snart at du når denne grænse, så skal du angive beløbet til Toldstyrelsen¹.

Hvis beløbet du tager med ind i USA er større end 10.000 USD, så skal du udfylde et told-dokument (FinCEN 105)².

Hvad hvis jeg ikke angiver beløbet til Toldstyrelsen

Så risikerer du at Toldstyrelsen tilbageholder dine kontanter, og giver dig en bøde. Det anbefales derfor altid at indberette beløbet til Toldstyrelsen, hvis beløbet er på 10.000 EUR eller over. Dette gælder enhver valuta som konverteret svarer til 10.000 EUR eller mere.

Guldbarer, mønter og andet

Dette gælder også hvis du rejser med guldmønter med på mindst 90%. Hvis dine guldmønter er på mindst 90% guld og værdien af dem svarer til 10.000 EUR, så skal de også indberettes.

Guldbarrer og guldklumper skal have et guld indhold på 99,5% og svarer til en værdi på 10.000 EUR eller mere før de skal indberettes.

Hvis du rejser med ihændehaverpapirer, checks eller rejsechecks som har en værdi på 10.000 EUR eller mere, så skal de også indberettes.

Du kan risikerer at beløb under 10.000 EUR også bliver undersøgt

Hvis du har under 10.000 EUR med dig i lufthavnen, så har du ikke pligt til at indberette det til Toldstyrelsen, du kan dog alligevel risikerer at Toldstyrelsen undersøger hvor du har pengene fra. Hvis de mistænker at beløbet svarer fra kriminelle aktiviteter, så må de gerne tilbageholde dine penge. Her kan det være en god idé at have en kvittering, som viser hvor du har fået dine penge fra.

Kilde(r):

¹https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234822
²https://fincen105.cbp.dhs.gov