Hvor mange gange kan jeg rejse ind og ud af USA på et ESTA visum?

Med en ESTA godkendelse kan du frit rejse til USA. Dog skal du være opmærksom på at dine ophold i nabolande til USA også tæller med i de 90 dage du må være i USA.

Du må rejse et ubegrænset antal gange til USA

Med en ESTA godkendelse kan du rejse til USA et ubegrænset antal gange som turist. Du kan også rejse ind og ud af USA så mange gange du vil mens du er afsted på din ferie.

Husk på 90 dages-reglen

Du skal dog huske på at 90 dages-grænsen for dit ophold nu også gælder for tid du bruger i nabolandene til USA (dvs. Canada, Mexico og de caribiske øer). Dvs. hvis du f.eks. har opholdt dig 30 dage i USA, 30 dage i Mexico og så rejser tilbage til USA, så må du kun blive der i 30 dage før du skal forlade landet.
Du kan altså ikke på nogen måde nulstille de 90 dage ved at rejse til nabolandene. Denne regel er indført for at forebygge ‘visa runs’ (situationer hvor turister rejser frem og tilbage over grænsen for på den måde at forlæge deres ophold).

Husk at ESTA ikke gælder til permanent ophold i USA

En af betingelserne for ESTA er at det ikke er gyldigt til permanent ophold i USA. Det vil sige at du ikke må opholde dig kontinuerligt i USA. Så hvis du f.eks. lige har været afsted på en rejse i USA, så forventes det at du bliver en periode i dit hjemland inden du vender tilbage. Hvis det mistænkes at du de facto bor i USA, så kan du blive afvist indrejse.