Hvor mange gange kan jeg ansøge om et ESTA? – og svar på andre udbredte spørgsmål

I denne artikel har vi samlet en række udbredte spørgsmål, som vi her gennemgår i dybden.

Hvor mange gange kan jeg ansøge om et ESTA?

Du kan bruge den samme ESTA godkendelse til flere rejser i løbet af den 2 år lange gyldighedsperiode. Det er altså ikke nødvendigt at ansøge om et nyt ESTA hver gang du skal til USA.

En ESTA godkendelse gælder normalt i 2 år

Normalt gælder en ESTA godkendelse i 2 år ad gangen. I den periode kan du rejse til USA så ofte som du vil, dog må hver rejse kun vare op til 90 dage. Hvis dit pas udløber før de 2 år er omme udløber din ESTA godkendelse dog automatisk samtidig.

Hvis dine pasoplysninger ændrer sig skal du ansøge om en ny ESTA godkendelse

Hvis nogen af oplysningerne på dit pas ændrer sig, skal du med det samme ansøge om en ny ESTA godkendelse. Du kan ikke rejse til USA, hvis oplysningerne i dit pas og din ESTA godkendelse er i uoverensstemmelse.

Du kan når som helst ansøge om en ny ESTA godkendelse

Du kan til hver en tid ansøge om en ny ESTA godkendelse. Hvis du f.eks. skal til USA og din ESTA snart udløber, så kan du sagtens ansøge om en ESTA godkendelse selvom din eksisterende ESTA godkendelse stadig er gyldig.
Når du får udstedt en ny ESTA godkendelse, bliver den gamle godkendelse automatisk overskredet, således at der kun er en godkendelse der er i effekt på en gang.

Du kan rejse et ubegrænset antal gange med en ESTA godkendelse

Der er ikke nogen grænse for hvor mange gange du kan rejse ind og ud af USA med en ESTA godkendelse. Du behøves altså ikke at ansøge om en ny ESTA godkendelse tíl hver indrejse. Du skal blot ansøge om en ny ESTA hver andet år når din godkendelse udløber.

Legater til studie i USA

I denne artikel kigger vi nærmere på legater til studie i USA. Hvis du overvejer at studerer i USA, så bør du med det samme undersøge mulighederne for at ansøge om et legat.

OBS: Fonde og legater bliver af udbyderne opdateret regelmæssigt. Informationerne herunder kan derfor være forældede. Vi anbefaler at du selv ser om der er kommet flere eller andre muligheder for legater.

Fullbright Center

Fullbright Center tilbyder 5 forskellige typer legater til danske studerende, som ønsker at studerer i USA:

  • Fulbright Master Scholarship: Du kan modtage dette stipendium hvis du er studerende på et udvekslingsprogram og hele uddannelser på kandidatniveau. Det er påkrævet at den studerende er underlagt undervisningsgebyrer for at være støtteberettigede.
  • The Fulbright Ph.D. Scholarship: Et stipendium til Ph.d. studerende på universiteter i USA
  • Fulbright Joint Grants: Dette er et gruppe stipendium, også kaldt ‘Joint Grants’, og det tilbydes i samarbejde kommisionen og amerikanske universiteter.

Læs mere og find opdateret information hos Fullbright Center.

The American-Scandinavian Foundation

Denne fond har i mere end 100 år arbejdet på at styrke forholdet mellem de skandinaviske lande og USA. De tilbyder legater på helt op til USD 10.000 per legat.

En af de ældre fonde i USA. Fonden blev etableret i starten af 1900 tallet og tildelte det første legat i 1912.

Danske kandidat og postgraduate studerende der ønsker at studerer eller forske i USA kan ansøge.

Du anbefales at søge om et “ASF Fellowships & Grants for Danish Citizens”. Det hele foregår elektronisk, og på engelsk via fondens egen elektroniske ansøgningsystem.

Du kan læse mere hos American-Scandinavian Foundation.

Andre legater

Du bør også tage et nærmere kig på Rebild Scholarships og Henrik og Emilie Ovesens Fonden.

SU til studie i USA

Du har mulighed for at tage din SU med til udlandet, USA inkluderet. Det anbefales at du vælger en uddannelse i USA som er med i “Fast Track” programmet. Du kan læse mere på SU.dk.

Hvad hedder den officielle ESTA hjemmeside?

Når du skal ansøge om ESTA har du forskellige valgmuligheder. Du kan enten ansøge igennem den officielle side, et rejsebureau, eller et online visumbureau.

Den officielle side

Du kan ansøge om din ESTA rejsegodkendelse igennem den officielle hjemmeside. Når du ansøger igennem den officielle hjemmeside er det billigere end hvis du gør det igennem en tredjepart, med der er også en række ulemper. Når du ansøger igennem en tredjepart bliver din ansøgning tjekket for fejl inden den bliver sendt ind. Ligeledes kan du få professionel hjælp til at udfylde din ansøgning. Og hvis din ansøgning imod forventning bliver afvist, så kan du hos mange udbydere få ansøgningsgebyret returneret.
Hvis du alligevel ønsker at ansøge igennem den officielle side, så kan du finde den ved at indtaste følgende webadresse i din internetbrowser: esta.cbp.dhs.gov.

Rejsebureauer

Såfremt du ønsker at ansøge om din ESTA godkendelse i et fysisk kontor, så kan du vælge at ansøge om ESTA igennem et rejsebureau. Dette er typisk den dyreste løsning, og du kan ikke altid være sikker på at få en refusion hvis din ansøgning bliver afvist, men får ældrelige rejsende som ikke er forvante med at ansøge online, kan dette være en nemmere løsning.

Online visumbureauer

Ved at ansøge igennem et online visumbureau får du en række fordele. Først og fremmest får du din ansøgning gennemtjekket for diverse fejl inden den bliver indsendt. Derudover får du også adgang til kundeservice fra visumeksperter, der kan hjælpe dig med at udfylde din ansøgningsformular. Og hvis din ansøgning bliver afvist kan du typisk få ansøgningsgebyret refunderet.
Af disse grunde koster det typisk mere at ansøge igennem et visumbureau end igennem den officielle side. Hvis du ønsker at ansøge igennem vores service kan du benytte denne her ansøgningsformular.