Hvor lang tid tager det at få ESTA til USA?

Når man skal rejse til USA er det lovpligtigt at ansøge om en ESTA rejsegodkendelse. For rejsende der ikke tidligere har skulle indhente en ESTA godkendelse lyder dette muligvis kompliceret. Men fordi at ESTA kun er en rejsegodkendelse er ansøgningsprocessen markant nemmere og hurtigere end for et visum.

Hvor længe er behandlingstiden på et ESTA?

Man kan nemt og hurtigt ansøge om ESTA online. Du kan ansøge ved at udfylde denne ansøgningsformular og betale ansøgningsgebyret, hvorefter du får svar på din ansøgning per email. De fleste ansøgere får allerede deres svar den samme dag som de ansøgert. Dog kan visse ansøgninger kræve ekstra behandlingstid, hvorfor nogle ansøgninger kan tage indtil flere dage at færdigbehandle.

Når jeg er blevet godkendt til ESTA USA, hvor lang tid gælder det så?

Gyldighedsperioden på 2 år for en ESTA godkendelse starter så snart den er blevet udstedet, hvilket vil sige samtidig med at ansøgningen er blevet godkendt. Hvornår du rejser ind i USA har altså ikke nogen indvirkning på hvornår gyldigheden af din ESTA godkendelse starter.
Hvis du har planer om at bruge din ESTA rejsegodkendelse til flere forskellige rejser giver det dermed god mening ikke at ansøge flere måneder i forvejen, da du så har mindre tid tilbage på din ESTA godkendelse til senere rejser.

Husk at ansøge i god tid

Med det sagt så er det stadig en god ide at anbefale i god tid, da man aldrig kan være forvisset om at ens ansøgning ikke kommer til at kræve ekstra behandlingstid. Særligt ansøgere som der risikerer at få deres ansøgning afvist (f.eks. ansøgere som der tidligere har besøgt visse mellemøstlige lande) bør ansøge om ESTA i tide til alternativt at kunne ansøge om et visum.

Husk at ESTA nogen gange kan være nede pga. periodisk vedligeholdelse

Det kan fra tid til anden forekomme at ESTA systemet er nede pga. periodisk vedligeholdelse, hvilket kan betyde at din ordre først kan behandles en dag senere. Dette forekommer relativt sjældent, med dette er endnu en grund til at det ikke er tilrådeligt at ansøge lige inden du skal afsted.

ESTA kan være påkrævet ved check-in

Husk også på at det kan være nødvendigt at verificere din ESTA status ved check-in på din flyrejse til USA. Dette gælder også hvis du checker ind online. Hvis du foretrækker at checke ind i god tid giver det altså god mening at ansøge om ESTA mindst en uge før check in åbner, således at du kan få check in på plads tidligst muligt.