Hvor lang tid før afrejse kan jeg ansøge om et ESTA?

Du kan ansøge om ESTA lige så tidligt som du ønsker, så længe din ESTA godkendelse stadig er gyldig ved indrejse. Det vil sige at du i princippet kan ansøge op til 2 år inden afrejse (såfremt dit pas udløber efter da).

Hvornår er det bedst at ansøge?

Det bedste tidspunkt at ansøge afhænger af, om du regner med at skulle bruge din ESTA godkendelse til yderligere rejser senere hen. I så fald giver det god mening at gå efter at udnytte så meget af gyldighedsperioden som muligt, og derfor ansøge tæt på afrejsedatoen.

Den 2-årige gyldighedsperiode for ESTA starter ved godkendelse

Så snart din ESTA ansøgning er blevet godkendt, starter den 2-årige gyldighedsperiode. Derfor kan det give god mening først at ansøge et par måneder inden afrejse, således at du bevarer så meget gyldighed som muligt. Du kan nemlig bruge din ESTA godkendelse til adskillige rejser, så hvis du regner med at rejse til USA igen, eller blot at mellemlande der på vej til et tredjeland, så bør du ikke ansøge for tidligt.

Husk dog at det kan lang tid at ansøge om visum

Visse rejsende, eksempelvis dem der har rejst i Mellemøsten indenfor de seneste 10 år, kan få problemer med at indhente en ESTA godkendelse, og skal i stedet ansøge om et visum. For rejsende som der har en formodning om at der er en risiko for at deres ESTA ansøgning kunne blive afvist, anbefaler vi at man ansøger flere måneder i forvejen, så man har tid nok til at ansøge om visum om nødvendigt. Hvis du vil være 100% sikker på at nå at få enten visum eller ESTA, så anbefaler vi at kontakte den amerikanske ambassade, og høre hvad den estimerede behandlingstid for et visum er for din afrejseperiode, således at du er sikker på at ansøge i tilstrækkelig god tid.