Hvor længe gælder et visum til USA

Danske rejsende anbefales at søge om et ESTA visum der giver dig et visumfrit ophold i maksimalt 90 dage. Et ESTA giver dig ikke automatisk ret til at komme ind i USA, og du kan i teorien bliver afvist i USA af en grænsevagt, hvis de ikke tror at du overholder kravene til ESTA. 

Hvis du skal opholde dig i længere tid end 90 dage, så skal du fordi den amerikanske ambassade og søge om et turistvisum.

Med et turistvisum må du opholde dig i USA i op til 180 dage. Du skal være opmærksom på, at du skal kunne sandsynliggøre at du har de fornødne midler til at opholde dig i USA i den periode som du ønsker at opholde dig i USA i.

Det kan bevises med for eksempel hotel reservationer, tur og retur flybillet til Danmark og et bankudtog der viser at du har de fornødne midler til at betale for dit ophold i USA.

Du må ikke arbejde i USA

Hvis de amerikanske myndigheder mistænker at du har påtænkt dig at arbejde i USA for at betale for dit ophold i USA, så kan du risikerer at blive afvist. Hvis du rejser på et ESTA til USA, så risikerer du at blive afvist ligeså snart at du snakker med grænsevagten.

Ved ankomst til USA på et ESTA skal man forbi ESTA automaterne hvor man skal udprinte sit ESTA. Hvis man får et “X” på sit ESTA, så skal man desværre igennem en længere kø i immigrationen, hvor man vil blive udspurgt om hvad man skal i USA, hvor man skal bo og hvornår man flyver hjem. Hvis man ikke får et ‘X’ så plejer det at gå meget hurtigere at komme igennem immigrationen.

Hvis du skal til USA som turist og ikke skal opholde dig i mere end 90 dage i USA, så bør du altså ansøge om et ESTA. Hvis du skal opholde dig i længere tid i USA, så skal du forbi ambassaden i København og ansøge om et turistvisum.