Hvor hurtigt kan jeg få min ESTA rejsetilladelse?

De fleste ansøgere får allerede deres ESTA rejsetilladelse den samme dag som de ansøger. Men dette forudsætter dog at din ansøgning automatisk bliver godkendt. Hvis din ansøgning bliver udvalgt til videre gennemgang, kan der gå op til 3 arbejdsdage før din ansøgning bliver godkendt.

Behandlingstiden afhænger af om du automatisk bliver godkendt

Den vigtigtste variabel når det kommer til behandlingstiden for din ansøgning, er hvorvidt din ansøgning bliver godkendt automatisk, eller om din ansøgning bliver sendt til videre gennemgang. Du kan ikke altid forudsige om din ansøgning bliver godkendt automatisk eller ej, da udvælgelseskriterierne for automatisk godkendelse ikke er offentligt tilgængelige.

Husk at ansøge i god tid

Af denne grund anbefaler vi alle ansøgere at ansøge i så god tid som muligt, gerne mindst en uge i forvejen eller endnu tidligere. Du kan dog sagtens ansøge senere og have en god chance for at få din ansøgning i tide, men det er umuligt at garantere.

Visse ansøgere kan blive bedt om yderligere oplsyninger

I visse tilfælde kan ansøgere bliver bedt om at dele yderligere oplysninger for at deres ansøgning kan blive færdigbehandlet. I dette tilfælde kan det tage endnu længere tid at færdigbehandle deres ansøgning. Sagsbehandlerne hos de amerikanske grænsemyndigheder der behandler disse særtilfælde er, pga. tidsforskellen mellem USA og Danmark, kun på arbejde mens det er nat eller morgen herhjemme. Af denne grund kan det tage lang tid hvis man ender med at skulle skrive frem og tilbage.

Det kan tage endnu længere tid at ansøge om visum

I tilfælde af at du ender med at skulle bruge et visum i stedet for ESTA (hvis du f.eks. ikke bliver godkendt til ESTA), kan dette tage endnu længere tid. Af denne grund kan det være fordelagtigt at ansøge god tid i forvejen, hvis du er bekymret for at din ESTA ansøgning kunne blive afvist.