Hvilke dokumenter skal man bruge til ESTA og visum?

Hvis du skal til at ansøge om enten en ESTA rejsegodkendelse eller et visum, så er det vigtigt at du har alle de påkrævede dokumenter. Ellers kan din ansøgning potentielt blive afvist eller forsinket. Her kan du læse mere om de forskellige krav.

Hvilke dokumenter skal jeg indsende i forbindelse med min ESTA ansøgning?

Som rejsende skal man ofte indsende f.eks. scan af sit pas i forbindelse med visumansøgninger. Men hvilke dokumenter skal man bruge når man vil ansøge om ESTA?

Du skal bruge dit pas til ESTA

Det eneste dokument du skal bruge når du ansøger om en ESTA godkendelse som dansk statsborger, er dit pas. Når du ansøger om ESTA er det ikke nødvendigt at uploade et scan af dit pas. Det er derimod nok blot at angive dit pasnummer samt resten af dine pasoplysninger. Derudfra kan de amerikanske grænsemyndigheder automatisk tilgå dine oplysninger igennem deres databaseadgange, og på den måde sikre sig at de oplysninger og svar du har angivet er sandfærdige, og at du ikke er på nogen andre overvågningslister.

Rejsende fra andre lande skal i visse tilfælde også angive deres personnummer

Statsborgere i andre lande end Danmark skal i visse tilfælde også bruge personnummeret fra deres nationale identitetskort når de udfylder deres ESTA ansøgning. Dette krav er dog ikke på nuværende tidspunkt blevet pålagt danske ansøgere.

ESTA systemet er fuldstændig elektronisk

ESTA systemet er komplet elektronisk. Dette vil sige at det ikke er nødvendigt at indsende nogen dokumenter, da alle oplysninger automatisk bliver tjekket ud fra elektroniske databaser. Ligeledes får du også údstedt din ESTA godkendelse elektronisk, således at du ikke får noget dokument tilsendt. Derimod er din godkendelse tilknyttet dit pas i den centrale database, og grænsemyndighederne kan dermed automatisk indhente din tilladelse når du ankommer.

Du skal kun bruge dit pas når du rejse på en ESTA godkendelse

Du behøver altså dermed kun at medbringe dit pas når du rejser med en ESTA godkendelse. Flyselskaberne har også adgang til ESTA databasen, og de kan på den vis også automatisk indhente din ESTA status ved blot at scanne dit pas. I denne henseende er ESTA systemet meget brugervenligt for den rejsende, da du ikke skal huske en masse forskellige dokumenter når du skal afsted på din rejse.

Hvilke krav skal jeg overholde ift. pas og ESTA?

For at du kan ansøge om ESTA til USA skal dit pas indeholde en række nye sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner findes i danske pas udstedt siden 2012.

Dit pas skal have en maskinlæsbar zone (MRZ) i bunden af passet

For at du kan bruge dit pas til at ansøge om ESTA, skal dit pas i bunden have en maskinlæsbar zone (MRZ). Dette gør at grænsemyndighederne elektronisk kan læse dit pas og se alle den rejsendes informationer.

Dit pas skal også have en biometrisk chip

For at dit pas er gyldigt til ESTA skal det være biometrisk pas (også kaldet et e-pas). Et biometrisk pas vil sige at passet har en NFC chip indbygget. Således kan grænsemyndighederne scanne den rejsendes pas og se følgende biometriske informationer:

 • Portrætfoto
 • Fingeraftryk
 • Pasoplysninger

Biometriske pas skaber dermed større sikkerhed for både den rejsende, flyselskaberne og for destinationslandene. Derudover er det også med til at forebygge dokumentforfalskning når det kommer til pas.

Langt de fleste danske pas er allerede gyldige til ESTA

Alle danske pas udstedt siden januar 2012 er allerede godkendte til ESTA, i og med at de er udstedt med både den maskinlæsbare zone i bunden og med den biometriske chip indbygget. Dermed er næsten alle gyldige danske pas per defintion også e-pas. Introduktionsåret for e-pas varierer dog fra land til land, så hvis en af dine medansøgere ikke har et dansk pas, anbefaler vi at i dobbelttjekker at dette pas også er af e-pas typen, da i ellers risikerer at blive afvist i lufthavnsgaten.

Du kan altid genkende et e-pas ud fra logoet på pasforsiden

Hvis du stadig ikke er sikker på om dit pas er et e-pas eller et konventionelt pas, så kan du altid kigge på forsiden af dit pas. Pas af e-pas-typen kommer med et guldfarvet logo med et cirkeldesign i midten.

Regler og krav til dit USA visum pasfoto

Danske statsborgere der af den eller anden årsag ikke kvalificerer sig til Visa-Waiver programmet skal have et visum. Til din visumsamtale bør du medbringe et pasfoto. Dit pasfoto skal overholde gældende krav.

Som udgangspunkt skal dit pasfoto vise dig naturligt på en hvid eller off-white baggrund, og det skal være et relativt nyt billede af dig(indenfor 6 måneder), som viser dig hvordan du ser ud idag. Du kan derfor få afvist dit billede, hvis du møder op på den amerikanske ambassade med et pasfoto der overhovedet ikke ligner dig selv.

Dette er kravene til dit visum pasfoto:

 • Dit billede skal være i høj opløsning og det må ikke være utydeligt
 • Størrelsen skal være 5,1 cm x 5,1 cm
 • Du må ikke photoshoppe noget på billedet
 • Du kan ikke bruge billedet hvis det er beskadiget, snavset eller fedt

De fleste pasfoto butikker i Danmark kan tilbyde dig pasfoto til USA for omkring 100 kr.

7 trin til et succesfuldt pasfoto

Den amerikanske regering anbefaler de følgende 7 trin på deres hjemmeside, i forhold til at opnå et succesfuldt pasfoto:

 1. Vend dit hoved direkte imod kameraet. Sikre dig at hele dit ansigt bliver vist.
 2. Pasfotoet skal vise hele dit ansigt. I det perfekte pasfoto fylder dit ansigt 50-70% af billedet.
 3. Dit hoved skal være centreret i billedet
 4. Du skal vise dine øjne i pasfotoet. Dine øjne skal altså være helt åbne.
 5. Baggrunden på dit billede skal være hvid eller off-white.
 6. Dit ansigt skal være helt oplyst. Der må ikke være skygger over dit ansigt.
 7. Vær’ afslappet og se naturlig ud.

OBS: Du må ikke have en hat eller kasket på billedet, eller andet på hovedet, medmindre det er af religiøse årsager, og at du bruger det til hverdag.

Hvis du har religiøs hovedbeklædning på, på dit pasfoto, så må det ikke dække din naturlige hårgrænse. Du skal derfor sørge for at din naturlige hårgrænse er synlig.