Hvilke dokumenter skal jeg indsende i forbindelse med min ESTA ansøgning?

Som rejsende skal man ofte indsende f.eks. scan af sit pas i forbindelse med visumansøgninger. Men hvilke dokumenter skal man bruge når man vil ansøge om ESTA?

Du skal bruge dit pas til ESTA

Det eneste dokument du skal bruge når du ansøger om en ESTA godkendelse som dansk statsborger, er dit pas. Når du ansøger om ESTA er det ikke nødvendigt at uploade et scan af dit pas. Det er derimod nok blot at angive dit pasnummer samt resten af dine pasoplysninger. Derudfra kan de amerikanske grænsemyndigheder automatisk tilgå dine oplysninger igennem deres databaseadgange, og på den måde sikre sig at de oplysninger og svar du har angivet er sandfærdige, og at du ikke er på nogen andre overvågningslister.

Rejsende fra andre lande skal i visse tilfælde også angive deres personnummer

Statsborgere i andre lande end Danmark skal i visse tilfælde også bruge personnummeret fra deres nationale identitetskort når de udfylder deres ESTA ansøgning. Dette krav er dog ikke på nuværende tidspunkt blevet pålagt danske ansøgere.

ESTA systemet er fuldstændig elektronisk

ESTA systemet er komplet elektronisk. Dette vil sige at det ikke er nødvendigt at indsende nogen dokumenter, da alle oplysninger automatisk bliver tjekket ud fra elektroniske databaser. Ligeledes får du også údstedt din ESTA godkendelse elektronisk, således at du ikke får noget dokument tilsendt. Derimod er din godkendelse tilknyttet dit pas i den centrale database, og grænsemyndighederne kan dermed automatisk indhente din tilladelse når du ankommer.

Du skal kun bruge dit pas når du rejse på en ESTA godkendelse

Du behøver altså dermed kun at medbringe dit pas når du rejser med en ESTA godkendelse. Flyselskaberne har også adgang til ESTA databasen, og de kan på den vis også automatisk indhente din ESTA status ved blot at scanne dit pas. I denne henseende er ESTA systemet meget brugervenligt for den rejsende, da du ikke skal huske en masse forskellige dokumenter når du skal afsted på din rejse.