Hvad sker der hvis jeg ikke har et ESTA visum ved afrejse?

Det er vigtigt at du har dit ESTA visum klar allerede inden afrejse, da du ellers kan risikere at blive nægtet indrejse.

Visse flyselskaber kræver allerede ESTA ved check-in

Visse flyselskaber kræver allerede at du har en ESTA godkendelse allerede når du tjekker ind på din flyafgang. Dette er også tilfældet hvis du tjekker ind online. Flyselskaber kan nemlig verificere din ESTA status ud fra dit pasnummer, og dermed undlade at tjekke dig ind medmindre din ESTA ansøgning allerede er blevet godkendt.

Du kan også risikere at blive afvist i gaten i lufthavnen

Selv hvis du får lov at tjekke ind uden ESTA (hvilket normalt ikke er tilfældet), bliver du højst sandsynligt tjekket for ESTA i gaten. Det er derfor vigtigt at du har ESTA inden du boarder dit fly.

Du vil uanset hvad blive hjemsendt ved ankomst uden ESTA

Hvis du ankommer til USA uden ESTA vil du uanset hvad blive hjemsendt, da din status også bliver tjekket ved ankomst.

Det er umuligt at rejse til USA uden ESTA

I og med at rejsende til USA får deres ESTA status tjekket ved check-in, i gaten og ved ankomst, er det altså ikke muligt at rejse ind i USA uden ESTA.

Det kan potentielt tage op til 3 arbejdsdage at ansøge om ESTA, så ansøg i god tid

Det er ikke en god ide at ansøge om ESTA i sidste øjeblik. Selvom nogen ansøgere får deres rejsegodkendelse allerede samme dag, så kan visse rejsende ende med at skulle vente op til 3 arbejdsdage på at få deres godkendelse. Af denne grund er det bedst at ansøge et par uger inden check-in åbner, således at man undgår en potentielt stressende situation.