Hvad koster et visum til USA?

Et ESTA visum til USA koster 99 USD på denne side. Hvis du skal ikke opfylder kravet eller kvalificerer dig til Visa-Waiver programmet, så kan du ikke ansøge om et ESTA, og du skal stedet til samtale på den amerikanske ambassade. 

Før at du kan modtage et visum til USA, så skal du lave en aftale med den amerikanske ambassade. Ansøgningsgebyret koster 160 USD. Gebyret skal betales før din samtale på ambassaden. Hvis din ansøgning bliver afvist, så kan du ikke få refunderet dit ansøgningsgebyr.

Gebyret betales i danske kroner, og ambassadens vekselkurs følger ikke den officielle dagskurs. Du kan altid se konsulatets aktuelle dagskurs på deres hjemmeside i højre side. I skrivende stund er kursen sat til 6,5, og det betyder altså at visumgebyret i skrivende stund er 1040 DKK.

Hvilket skal visum til USA skal jeg bruge?

Forretningsrejsende og turister kan nøjes med at ansøge om et ESTA. Gennemsnitligt bliver et ESTA godkendt på 25 minutter, dog kan der gå op til 72 timer. Et regulært visum har en behandlingstid på 1 uge, dog kan der i særtilfælde gå længere tid. Udover den ene uges behandlingstid, så skal du først booke en samtale på den amerikanske ambassade. Det anbefales derfor at man ansøger i ordentlig tid.

Hvordan betaler jeg for mit visum?

Hvis du er berettiget til et ESTA visum, så betaler du enten med MasterCard, VISA eller American Express direkte på hjemmesiden. 

Betaler du et ansøgningsgebyr i forbindelse med en samtale på ambassaden, så overfører du danske kroner til deres konto før selve samtalen.

Til samtalen på den amerikanske ambassade skal du medbringe en kvittering, så du kan bevise at du har betalt ansøgningsgebyret.

Kan jeg få refunderet mit ansøgningsgebyr?

Nej du kan ikke få refunderet dit ansøgningsgebyr. Hvis din visum ansøgning bliver afvist, så har du altså mistet ansøgningsgebyret.