Hvad er ventetiden på et visum til USA?

Forretningsrejsende eller turister der skal til USA kan ansøge om et ESTA. Ventetiden på et ESTA er gennemsnitligt 25 minuter. Der kan dog i særtilfælde gå op til 72 timer. Hvis dit ESTA bliver afvist, eller hvis din rejse til USA ikke har noget med forretningsrejse eller turisme at gøre, så skal du ansøge om et regulært visum på den amerikanske ambassade i København.

Behandlingstiden for et visum til USA er oplyst til at være 1 uge, dog kan der i særlige tilfælde gå længere tid.

Ventetiden på visum til USA

Under Covid-19 epidemien bliver der ikke udstedt turistvisum til USA. Og i skrivende stund er ventetiden på student/exchange visa cirka 3 måneder. 

Den amerikanske ambassade i København gør meget ud af at effektiviserer visumbehandlingerne, og sørger for at formindske ventetiden mest muligt. Det tager normalt gennemsnitligt 1 uge at behandle en visumansøgning.

Hvordan modtager jeg mit pas igen

Til din visumsamtale skal du med bringe en konvolut adresseret til dig selv. Denne konvolut skal have forudbetalt porto. Hvis din adresse er i Danmark, så skal du sætte porto eller frimærker for 99 DKK på konvolutten. Hvis den skal sendes til en adresse i enten Grønland, Færøerne eller Sverige, så skal du sætte 132 DKK i frimærker eller porto.

Hvem skal ansøge om et visum

Det er kun rejsende som ikke opfylder kravet eller som ikke kvalificerer sig til Visa Waiver-programmet, eller som skal studere, arbejde eller deltage i et udvekslingsprogram, som skal ansøge om et ikke-immigrantvisum.

Hvordan booker jeg en tid til et interview

Du booker et interview her

Hvordan booker jeg et hasteinterview på den amerikanske ambassade

Hvis du skal rejse til USA med kort varsel, så kan du i særtilfælde booke et hasteinterview på den amerikanske ambassade. 

Du kvalificerer dig til et hasteinterview hvis du for eksempel skal modtage akut lægebehandling i USA, dødsfald i familien, studerende (F- eller M-visa) eller deltagere i et udvekslingsprogram (J-visa) der skal registerer sig på en amerikansk uddannelsesinstitution inden en bestemt dato.

Du kvalificerer dig ikke hvis du skal deltage i et bryllup, en dimmisionsceremoni, hjælpe gravide pårørende, deltage i en konference, eller pga. et afbdusrejsetilbud

Der er flere årsager der kan eller ikke kan kvalificerer dig til et hasteinterview, og vi anbefaler du læser mere om det her:

https://www.ustraveldocs.com/dk_dk/dk-niv-expeditedappointment.asp