Hvad er mit ESTA ansøgningsnummer?

Alle ESTA godkendelser får automatisk tildelt et ansøgningsnummer. Med dette nummer kan du nemmere tjekke status på din ESTA. Men i og med at din ESTA godkendelse er tilknyttet dit pasnummer, så skal du ikke bruge dette nummer for at bevise din ESTA status, da grænsemyndighederne blot kan scanne dit pas og på den måde se din ESTA godkendelse.

Dit ansøgningsnummer skal kun bruges til at tjekke status

Dit ansøgningsnummer for din ESTA godkendelse er hovedsageligt til eget brug, til hvis du vil tjekke din ansøgningsstatus, eller hvis du f.eks. vil se hvor lang gyldighedsperiode der er tilbage på din ESTA godkendelse.
Derimod skal du ikke bruge dit ESTA ansøgningsnummer til når du skal boarde dit fly eller til ankomst i USA. Din ESTA godkendelse er nemlig allerede tilknyttet dit pasnummer i systemet, og det er derfor muligt at scanne dit pas og derigennem indhente din ESTA godkendelse.

Dit ansøgningsnummer fremgår af godkendelsesmailen

Du modtager dit ESTA ansøgningsnummer i godkendelsesmailen, samtidig med at du får svar på din ansøgning. Der kan altså derfor godt gå et par dage før du får dit ansøgningsnummer, i tilfælde af at din ansøgning trækker ud.

Du kan stadig tjekke din status uden dit ansøgningsnummer

Hvis du skal tjekke din ansøgning inden du har fået dit ansøgningsnummer, så kan det sagtens lade sig gøre. Du skal blot bruge en række yderligere oplysninger, såsom dit pasnummer, fødselsdato, m.m.

Du kan vælge at medbringe udprint af godkendelsesmailen

Det er op til den enkelte rejsende om de ønsker at printe mailen med deres ansøgningsnummer ud og tage med på deres rejse. Man skal ikke bruge sit ansøgningsnummer for at komme igennem grænsekontrollen i USA, men det kan selvfølgelig stadig være godt at have en ekstra måde at bevise sin status på i en ekstraordinær situation.