Huskeliste når du rejser til USA

I denne guide gennemgår vi en huskeliste før du skal afsted til USA. Det første du skal huske er dog at ansøge om ESTA til USA. Det anbefales at man ansøger om et ESTA i god tid, og i hvert fald mindst 72 timer før afgang.

Gennemsnitligt bliver et ESTA godkendt efter 25 minutter, dog kan der i særtilfælde gå op til 72 timer. Hvis dit ESTA bliver afvist så skal du ansøge om et traditionelt turistvisum igennem den amerikanske ambassade. Behandlingstiden tager generelt 1 uge efter man har været til visumsamtale. Dog kan der være venteliste på visumsamtalen.

Hvis du allerede har ansøgt om et ESTA, så er resten af din huskeliste herunder

Dette er din huskeliste til når du skal til USA:

  • Husk at ansøge om et ESTA i god tid og senest 72 timer før afgang
  • Husk at checke ind på dit fly og oplys dit ESTA ansøgningsnummer
  • Husk en rejseadapter. Europæiske stik passer ikke ind i USA. Hvis du ikke kan nå at købe ind før afgang, så kan du altid købe en i lufthavnen. Dog skal du være opmærksom at du kommer til at betale overpris hvis du køber den i lufthavnen.
  • Hvis du ønsker at have USD med i kontanter til USA, så anbefaler vi at du bestiller USD i din bank. Du kan også hente USD i Danske Bank i Københavns Lufthavn
  • Husk en nakkepude. Det bliver en lang tur i flyet uden en nakkepude.
  • Husk at downloade film og musik til dine enheder. Hos mange flyselskaber tilbyder de WiFi på vej over atlanten. Dog er WiFi både for langsomt til at streame film, og det er også dyrt.
  • Hvis du er ældre, i dårligt helbred eller i dårlig form så anbefales det altid at man investerer i et par kompressionssokker, og tager dem på. Årsagen er at du risikerer at få blodpropper i benene. Du kan læse mere om denne anbefaling hos Sundhed.dk.
  • Ørepropper og sovemasker. Nogle flyselskaber udleverer dette, dog kan du ikke forvente dette hos et lavpris selskab. Det anbefales derfor at medbringe ørepropper og sovemaske, så du kan falde nemt i søvn.
  • Et af vigtigste ting du skal huske, og som de fleste glemmer, er en rejseforsikring. De fleste danskere tænker automatisk at man er dækket, dette er dog ikke tilfældet i USA. Det anbefales derfor at du ansøger om en rejseforsikring som gælder i USA. Her kan vi anbefale Gouda.
  • Husk at spise et godt måltid før du skal i lufthavnen. Turen over atlanten til USA er lang, og den inkluderer nødvendigvis ikke et måltid. Vi kan anbefale mad fra Madfolk Catering.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at tilføje flere punkter til vores huskeliste, så kan du kommenterer herunder.